donderdag 9 december 2010

winterjas, trui en verjaardagsset

Hij was al een tijdje af, maar ik had er nog geen foto van gemaakt. Hier is de Roos jas, die ik voor Renate gemaakt heb. Ik heb geen windvanger meer ingezet. Als ze klaagt over de kou kan ik die windvanger er altijd nog inzetten. Heb nog stof genoeg. Ben zelf wel tevrede, het is een leuk model dat haar goed staat. Vond het tekenen van het patroon wel lastig. Ik ben van Roos makkelijker patroonbladen gewend. Maar voor de rest was deze jas een eitje. Het enige wat ik veranderd heb is dat ik boordjes aan de mouwen gezet heb. Lekker lang, ze kan ze nog omslaan en dat sluit fijner aan vind ik.

Renate heeft nog een lekkere warme trui gekregen. Ook deze stof heb ik op het stoffenspektakel gekocht. Het model is een bk 2914 Uit de bizzkids van winter. Het was eigenlijk een kort truitje met een langer shirt eronder maar ik heb hem lekker verlengd. Zo heeft ze een lekkere trui. Hij is wel wat wijd, staat haar op zich niet verkeerd maar mss ga ik dit model een volgende keer wat smaller maken om de romp. De capuchon heb ik gevoerd met donkerblauwe tricot.
Onze Bram was gisteren jarig. Hij is al weer 2 geworden. Voor hem heb ik dit broekje en shirt gemaakt. Het broekje stond in de knippie 1-2009. Ik heb hem ook al een keer in maat 68 gemaakt. Vind het zelf een schattig broekje en zeker in de winter vind ik een salopette wel fijn.

Het shirt is het pinaatishirt uit ottobre 1-2010. Die is af gekomen na een vreselijke ruzie met m'n locker. Op de naaicursus maandag heb ik in 2 uur tijd welgeteld 3 naadjes gelockt. (er zat een naald scheef kwam ik op het eind van de avond achter.) Maar dinsdagavond zat het shirt zo inelkaar. Het pinaatishirt is officieel in 1 kleur gemaakt, maar ik wilde voor zijn verjaardag wel iets bijzonders maken. Vandaar dat ik het voorpand en de mouwen in 2 kleuren heb gedaan. Vind het wel stoer. De donkerblauwe stof is weer een gewoon tricotje, de creme stof heb ik al in huis vanaf dat Renate een baby was. Het is een lekker dik en zacht stofje. Ideaal voor de winter.

Oja, de zoom flubbert wat bij de blauwe stof. Ik heb de zoom met een flatlocksteek op de naaimachine gemaakt. Zou het helpen als ik de zoom uithaal en de zoom van het blauwe gedeelte wat verstevig?
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels