zondag 9 januari 2011

rosmina of yaxy

Toen ik met de stof van het volgende jurkje thuis kwam begon Johan direct het liedje van bloemetjes gordijn te zingen. En ik had nog wel 1,5 meter besteld.

Achteraf gelukkig maar ook want anders was het me niet gelukt.


Voor de kerst wilde ik hier voor Nadine een Yasmina jurkje uit knippen en in elkaar zetten. Patroon geleend alles overgetrokken en geknipt en het bovenstukje inelkaar gezet. Maar ik vond het al heel gek. Er waren dingen die niet klopten. Mouw was te groot voor de mouwkop. Er zat een heel schuine schoudernaad. Het klopte gewoon niet. Bleek dat ik het voorpand heel verkeerd getekend had. Niet zo handig dus. Het was 23 december 'savonds laat dus dat werd 'em niet meer voor kerst. Uiteindelijk heb ik de draad/ stof na kerst weer opgepakt en heb het bovenstukje van de Roxy (alweer) maar weer geknipt. Dat kon nog net met korte mouwen uit d stof. Gelockt, ook dat ging met haperen aangezien dat nog in de week was dat mijn locker vervelend deed. Al met al was het behoorlijk een frustrerend werkje.
Uiteindelijk heb ik gisteravond het jurkje verder in elkaar gezet. Heb er voor gekozen om net als bij de Yasmina de split voor te doen en te sluiten met strikbandjes. Verder is het aangezette rokdeel van de Yasmina maar het bovenstukje is echt Roxy. Vandaar. Kies maar hoe je 'em noemt Rosmina of Yaxi.


De legging die ik gemaakt had was een patroon van Roos 3018A maat 116 een 3/4 legging. Maar Nadine heeft maat 104 Ik heb er een goed passende legging op gelegd en het verbaasde me niks dat het patroon veel te wijd was. Na de broek die ik voor Renate wijder had gemaakt vond ik het wel leuk om nu een patroon te versmallen. Dus heb ik de voor en achterbenen met 3 cm versmald. De complete legging is dus in totaal met 12 cm versmald. En hij zit perfect ietsje ruim maar vlgs mij zit hij Nadine heel lekker.

3 opmerkingen:

 1. Vind hem superleuk geworden! Vind hem zelfs leuker dan het originele patroon!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het staat je dochter goed en de stof is juist superleuk, ziet er echt niet uit als een bloemetjes gordijn.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels