woensdag 7 december 2011

babyjurkje en jongensoverhemd
In de kast lag nog een heel leuk lapje Nicky Velours Vorig jaar had ik deze in het roze met rode bloemetjes, en nu in het roze met paars. Ik had zin om een jurkje voor Annelie te maken en ben dus even heerlijk aan het freubelen geweest voor haar en een dochtertje van een vriendin. Dat meisje is 23,5 uur eerder geboren. Dat meisje krijgt het zelfde jurkje maar dan net andersom roze bloemetjes boven en paarse stipjes onder. Het patroontje komt uit ottobre 1 2010 en is de Piparminttu overgooier. Maatje 62 alweer.


Morgen wordt onze Bram alweer 3. Voor hem heb ik het Jerry shirt uit ottobre 1 2008 gemaakt in maat 104. De stof komt bij Michas vandaan. Het overhemdje had officieel gewoon lange overhemd mouwen, maar ik heb er voor gekozen om de onderkant van de mouwen met tricot af te werken alsof er een shirt onderzit. Vind ik wel een leuk effect hebben bij deze stof. En de kleur staat Bram zo leuk. De onderkant van de kraag en de kraagbies heb ik ook van deze tricot gemaakt. Geeft net even dat randje dat je ziet. Ik ben heel trots dat ik de kraag en de bies er netjes aangekregen heb. Dat vind ik altijd het moeilijkste bij overhemdjes. Moet ik wel zeggen dat dit een kraag zonder staander was, en dat de knoopsbies aangeknipt is.

5 opmerkingen:

 1. Wat een cutie (jurkje en inhoud)!
  Het overhemdje is mooi geworden, alvast een fijne derde verjaardag!
  Groetjes, Mio

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh, wat een schattig jurkje voor je prachtig dochtertje!

  En wat een stoer hemdje voor de bijna jarig! Alvast van harte gefeliciteerd!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een snoepie van een jurkje! Leuk dat je dochtertje het gelijk showt! Moppie hoor.
  Ik vnd het overhemd van je zoon ook heel mooi, vooral in combinatie met het tricotonderstuk van de mouwen, ik zou alleen de onderkant van de mouwen nog iets smaller maken!
  groetjes Danielle
  Ps en een fijne dag gewenst voor morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor de reacties, Danielle, dat van de mouwen viel mij ook op toen Bram het shirt aan had. Ook wel logisch natuurlijk als het normaal een blousepatroon met manchetten is. Had ik even niet bij nagedacht. :-S

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief jurkje en lekker warm. Het shirt is ook lekker stoer!!

  BeantwoordenVerwijderen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels