dinsdag 26 maart 2013

vintage potjes
Deze vintage potjes heb ik gemaakt bij Tjitske. Ze is de juf van onze zoon, en daarnaast een enorm creatieve duizendpoot.
Heb je haar blog al gezien? Ze heeft een heel leuke site met veel informatie over workshops en ook een webwinkel met allerlei hobby materialen, stempels, materiaal om kaarten te maken maar ook haakgaren
We hebben een heel gezellige dag gehad. Tjitske, nogmaals bedankt voor deze leuke workshop. Onze zoon snapte nog steeds niet dat ik bij je ben geweest, hij snapt de link met school en dat juf thuis ook wat anders heeft nog niet helemaalmaandag 25 maart 2013

lentekrans

hoihoi,
2 weken geleden is bij ons een boom gesnoeid, en ik heb de smaak van kransen maken te pakken.
Er hangen al een aantal kransen in de tuin.
Die zijn heel handig om voor elke gelegenheid op te maken.
Een vriendin is jarig vandaag, dus zaterdag heb ik me lekker uitgeleefd.
Een beetje bloembinddraad, een potje narcissen, wat mos, draad, kraaltjes en houten hartjes.
Dit is alles wat ik gebruikt heb voor deze krans. Vanmorgen is 'ie naar vriendin gegaan.
Ze was er blij mee. Als de narcisjes straks gaan bloeien wordt 'ie nog veel fleuriger.

dinsdag 19 maart 2013

krans met vogeltjes


Op verschillende blogs zag ik leuke takken met vogeltjes daaraan. Het leek me heel leuk om dat ook eens te proberen, maar ik kon geen patroon vinden. Daarom ben ik zelf wat aan het freubelen geweest. Deze 3 vogeltjes zijn het resultaat. Ik ben nog steeds een beetje aan het uitproberen. Volgens mij is de roze het beste. Later zag ik dat bij dol op wol ook een patroon staat dus als je ze ook wil maken, kan je hier een vogeltjespatroon vinden
In onze tuin staat een grote boom die elk jaar gesnoeid wordt.
De takken daarvan gebruik ik dan voor paastakken of voor een tak voor het raam.
Dit jaar heb ik er ook een aantal kransen van gemaakt. De vogeltjes heb ik aan zo'n zelfgemaakte krans gehangen. Een bloemenslinger eromheen gehaakt en het lijkt al heel wat.
Erg leuk om te doen en er ligt nog een hele takkenbos, maar ik merk wel dat je voor kransen het beste verse takken gebruiken. De boom is zaterdag gesnoeid en gisteren begonnen de takken al veel meer te breken bij het buigen. Dus ik vrees dat er geen kransen meer bij komen dit jaar.
Maar als je belang hebt bij de takken, mag je langs komen ;-)

woensdag 13 maart 2013

Op weg naar Canada

Cadeautjes voor zwager en schoonzusje, die in Canada wonen. Ze krijgen binnenkort bezoek uit Holland (nee, we gaan zelf niet:-)) en krijgen van ons ook wat cadeautjes. Hier een paar dingetjes die ik voor ze gemaakt heb:

Een hollands snoeppotje met drop. Hiervoor heb ik een jampotje gebruikt, het deksel omgehaakt, een lint erdoor heen gevlochten en een lieveheersbeestje er opgeplakt.
Op de pot het zelfde lint als in het deksel en een grote bloem.

Voor hun zoontje heb ik een bal gehaakt. Hij is nu 6 maand. Een knuffeltje vind ik wel leuk, maar onze kinderen hebben stapels knuffels en doen daar zo weinig mee. Deze bal is zacht, hij rammelt en rolt goed. Ik vond het wel leuk om ook hier lekker rood wit blauw te gebruiken. Het patroon vond ik hier
Voor onze twee nichtjes heb ik nog wat haarspulletjes gehaakt (in roze en paars) maar die staan niet op de foto.

maandag 11 maart 2013

Nog een poncho

Zoals ik in het vorige berichtje al schreef, bestelden de 2 oudsten ook een poncho.
Een roze en een rode.
De roze is af. Onze tweede dame is er blij mee, en heeft hem op school al lekker aan. Helemaal roze vond ik toch een beetje saai. Vandaar dat ik er een grote bloem op gehaakt heb.
Ik kon niet kiezen tussen 2 bloemen Vandaar dat ik de 2 bloemen op elkaar op de poncho heb genaaid. Het is en combinatie geworden van een bloem van Farbenmix (een zomerweek haken) en een eigen bedenksel daarboven op.
Toch iets meer kleur dan alleen roze.
Op internet zag ik dat er ook leuke effen poncho's zijn met franjes, maar daar wilden beide meiden niks van weten. De poncho moest zonder franjes. Lijkt me zelf ook wel fijner.

donderdag 7 maart 2013

poncho voor kleine smurf

En toen scheen de zon zo lekker, dat de winterjas niet echt meer nodig was. Om onze kleine smurf toch wat meer warmte te geven dan alleen haar tricot truitje, haakte ik deze poncho. Lekker voor als het te warm is met winterjas en te koud voor zonder. Ook ideaal voor op de fiets, maar natuurlijk ook leuk om zo mee te pronken. En trots dat ze is.
Bestelling 2 en 3 (en 4) liggen klaar. "Mam, mag ik een roze? Hij moet echt helemaal roze!" "oké schat!"
"Mam, ik wil graag een rode met een wit randje mag dat?" Ja hoor!
"Mam, ik wil ook graag een poncho!" "Nou, jij krijgt van mij een mooie bodywarmer, dat vind ik wat stoerder voor een jongen"
"YES!"

maandag 4 maart 2013

weekend geweest

En toen was het alweer maandag.
Wat gaat het toch snel.
Zie ik dat ik hier het eerste maart berichtje al weer plaats.
En... DE ZON SCHIJNT!
Hoera, daar wordt ik vrolijk van.
Vrijdag kreeg ik Marmarel op de thee. Gezellig was dat. Ze ging naar de hobbybeurs en kwam even aan. Heel leuk om mensen achter blogs te leren kennen. En als je er dan ook nog achter komt dat ze vlak bij mijn oom en tante en de opa en oma van mijn man woonde is dat natuurlijk helemaal leuk. Marmarel, ik vond het gezellig om je te leren kennen, en we zien/spreken elkaar vast nog wel eens.
In het weekend is het voor mij altijd even zoeken hoe en wanneer ik met mijn hobby's bezig kan.
Zaterdag heb ik een broek voor oudste dochter genaaid. Dat was lang geleden. Ik had er ook geen zin in, maar hij lag al zo lang geknipt in een doos. Ze had zelf het patroon uitgekozen, maar toen ik geknipt had was de stof niet meer naar mijn zin.
Zaterdag dus doorgezet, en ik moet zeggen, de broek is erg leuk geworden. Een beetje pantalon achtig. Echt wel iets voor een meisje van bijna 8. Foto's lukken niet, want ze moest hem natuurlijk aan op school.
Zondag was oudste dochter wat onrustig. Ze wist niet goed wat ze moest doen. Zoveel ideeën, waar moet je dan beginnen. We zijn heerlijk samen aan tafel gaan zitten met een grote doos kleurpotloden en een stapel papier, en gingen 'droedelen'. De meiden vinden dat heerlijk, en ik ook. Lekker zonder doel tekenen en kleuren, en dan komen er leuke dingen uit. Deze maakte ik zelf

Weet je wat het leuke is? Iets natuugetrouw natekenen kan ik niet. Maar dit vind ik zo leuk om te doen. (en het hoeft niet perfect, dat werkt ook heel ontspannen)
Oudste dochter heeft er zelf ook een gemaakt, maar we weten niet waar die ligt, dus geen foto daarvan.
'savonds vroeg ze of ik ook zo'n bloem voor haar wilde tekenen. Dan kon zij hem mooi inkleuren. De achterbuurvrouw is net terug uit het ziekenhuis en daar wilde ze graag een mooie kaart voor maken.


In het echt is 'ie nog mooier, ik kreeg de kleuren niet helemaal goed. Ze heeft gekozen voor blauw en groen en een beetje oranje. Het is zo mooi geworden. Geef onze dochter een set kleurpotloden in de handen en ze krijgt heel wat voor elkaar.

Dit maakte ze van de stempel die ze gekregen had van Hanneke
Leuk he, wat een kleur zo'n meisje er in ziet

Low budget smullen lasagne en milkshake

Laatst vroeg iemand op de fb pagina van  meer geld, minder stress  een vraag naar gezonde budgetrecepten. 1 van mijn favoriete recepten is ...

Labels