maandag 27 juli 2015

tutpopje, BALEN en lekker tekenen

Al eerder heb ik iets gemaakt met het heerlijke Teddy garen van Rico.
Deze keer koos ik voor een iets makkelijker project met dit garen. Ik heb er een knuffeldoekje van gemaakt. En dan het doekje met het zachte teddy garen. Daar  kan een kleintje vast fijn mee knuffelen.
Bewust heb ik gekozen voor grijs en mint, zodat het voor een jongetje en meisje gebruikt kan worden.

Verder ben ik al een tijdje bezig met een vest in opdracht.
Ik heb geen vest patroon, alleen een patroon van de bloemencirkels. Heerlijk haken, aan de tafel tussen spelletjes en tekeningen. Best een gepuzzel omdat ik geen patroon heb, alleen een basisvorm met breedte, lengte,  de maten van armsgaten en hals. En toen na 37 bloemencirkels kwam ik er achter dat het garen dat ik heb wel het zelfde kleurnummer heeft maar een verschillend badnummer. de ene cirkel is net iets geliger als de ander. Dat kan natuurlijk niet. Flink balen dus. Misschien voor een ander een inkoppertje, maar voor mij dus een leeprunt: ook de badnummers (bij catania staat er lotnummer) controleren.
De zin in haken was wel even weg. Ook heb ik afgelopen week een rare week gehad omdat mijn man op zakenreis was, niks aan zeker in de vakantie. Dan ben ik zelf echt van slag. De kinderen waren hier en daar uit logeren, dat scheelde dan wel maar toch... Tekenen was voor mij dan ook af en toe een heerlijke uitlaatklep. En onze kinderen deden vrolijk mee. Zelfs onze jongste van 3 jaar. Als trotse moeder wilde ik jullie deze prachtige boot van haar toch even laten zien. :-)
Manlief is vanavond weer thuisgekomen En de kids zijn ook weer thuis. . Nu hebben we als gezin samen ook vakantie. Niemand die op tijd staat. Heerlijk!

5 opmerkingen:

 1. Oh ja, dat is zeker balen! Ik maak niet zo vaak grote projecten, maar een goede tip om erop te letten. Ik zou er zelf ook niet bij stilstaan.
  Wat een lief tut-popje! Fijn garen, ik haak zelf bij tutdoekjes vaak even een of meer 'knuffelrandjes' mee.
  Vervelend, zo'n zakenreis in de vakantie! Gelukkig nu fijn samen vakantie, gaan jullie nog weg of gewoon lekker thuis? Supermooi getekend door moeder en dochter!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Marijke,
   Ja het was niet leuk dat Johan op zakenreis moest. Maar goed hij is weer thuis, dan denk ik maar aan al die mensen waarvan de man veel langer van huis is. Pfff heftig.
   Wat een leuk idee om knuffelrandjes mee te haken. Ga ik ook proberen.

   Verwijderen
 2. Schattig lutteldoekje. Wat vervelend dat je garen met verschillende badnummers hebt. Helaas komen veel haaksters en breisters op deze vervelende manier erachter dat ze op die nummers moeten letten.
  Helpt het om met een ander kleurtje garen een randje om de rondjes te haken? Soms zijn de verschillende zo klein dat het door zo'n randje niet meer opvalt.

  Geniet lekker van de vakantie, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd een goed idee om er een randje omheen te haken, en ik denk idd dat het kleurverschil klein genoeg is, maar de opdrachtgeefster wilde graag een vest in 1 kleur. Gelukkig had het geen haast :-)

   Verwijderen
 3. Oh joh...das idd balen!!...ben je net lekker op weg, kom je er achter dat je verkeerde (bad)nummers hebt :/
  Fijn dat je de week al "knutselend" door bent gekomen, maar fijner natuurlijk dat manlief weer thuis is!..
  Tutdoekje lijkt me een hoog knuffelgehalte te hebben...komt dus ook helemaal goed!
  Fijne dag en geniet van jullie vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen