maandag 6 juli 2015

Zomers haken deel 2 vrolijke slinger

Terwijl ik bezig was met het haken van de barefoot sandals bedacht  dat het patroontje makkelijk aan te passen was naar een slinger. Zo gedacht, zo gedaan.

Terwijl de kinderen hier heerlijk genoten van hun eerste vakantiedag, paste ik het patroon van de barefoot sandals aan tot een vlaggetje, dat aan een mooi zomerse vlaggenlijn past. 

Je hebt nodig: restjes katoen en een haaknaald die erbij past.

Het is heel simpel. Volg het patroon van de barefoot sandals de 1e 5 stappen.
Vervolgens haak je in elk stokje 1 vaste en in de om de 5 lossen haak je 7 vasten. sluit deze ronde met een halve vaste en hecht de draad af.

Haak meerdere vlaggetjes, zoveel als je er zelf wil. Om er een vlaggenlijn van te maken, haak je met wit: 50 lossen, *vervolgens pak je het eerste vlaggetje en haak hierin met wit langs de bovenrand in elke vaste een vaste*, 15 lossen, en herhaal  *-* tussen elk vlaggetje 15 lossen, en na het laatste vlaggetje haak je weer 50 lossen. Draad afknippen, af hechten en klaar. Super in een partytent, of parasol, voortent, of in een mooi hoekje in je tuin. En natuurlijk misstaan ze binnen ook niet.

Vind je het leuk om deze slinger ook te haken? Wil je hem hier laten zien? Ik stel ook bij dit blog een linkparty, zodat je hem kan showen. Ik ben heel benieuwd, hoe jullie slingers er uit zien en waar ze komen te hangen.

Fijne avond nog.

1 opmerking: