woensdag 31 mei 2017

yoghurt ijsjes


Onze kinderen hadden het op school over voedselverspilling. Dochterlief controleert nu regelmatig de groene bak of er geen onnodig voedsel weggegooid wordt. Best goed, die bewustwording.
Dit maakte mij bewust van het feit dat er in pakken eigenlijk heel vaak een restjes yoghurt of vla  blijft  zitten dat weggegooid wordt. Niet nodig. Je kan er heerlijk yoghurtdrink of ijsjes van maken.
Scheelt weer een pak yoghurtdrink kopen.
Het is heel simpel.
Ik had dus een pak yoghurt wat bijna leeg was. Mijn moeder zette die pakken altijd al op de kop om daar de laatste restjes uit te laten lopen.

Neem een grote mok met een brede bodem, dan kantelt de mok niet zo snel.
Hierop het pak yoghurt zetten tegen de muur. Lekker een ochtend laten staan.
Je denkt dat het pak leeg is, met uitknijpen is er niet zoveel meer uit te halen maar ik had toch nog een halve mok yoghurt over. Als je bedenkt dat er zeker 5 tot 6 pakken yoghurt per week doorgaan hier. Is dat toch 3 porties yoghurt die je zo weggooit. Jammer.
Hierbij voeg je onverdunde ranja en melk(ook lekker en suikervrij: is fuit met melk in de blender en dit toevoegen).
Hoeveelheden weet ik niet precies. gewoon een scheut ranja en beetje bij beetje de melk toevoegen. Alles goed doorroeren en als je tussendoor proeft weet je wat voor jou (of je kinderen :-) ) het lekkerst is.
Je kan het drinken als yoghurtdrink, of je maakt er ijsjes van. Neem ijsblokvormpjes. Heb je die nog niet? Hier kan je heel leuke vormpjes kopen: ijslolly maken.
Giet de vormpjes bijna helemaal vol. Niet helemaal,want vloeistoffen zetten altijd uit in de vriezer.  Plaats het houdertje erin. Nu in de vriezer en een dagje wachten. Dan zijn ze klaar. Smullen maar.
Restje yoghurt goed gebruikt.
Heb je bananen die heel zacht zijn geworden? Mijn dochter kwam gisteren weer met haar zachte banaan thuis: 'Deze is echt niet meer lekker mam die gooi ik weg hoor'  Andere dochter 'Nee, dat is voedselverspilling'
Deze zachte bananen zijn heel lekker om in de blender met eventueel nog wat ander fruit en  een beetje melk te doen en dan door zo'n restje yoghurt.
Suikervrij, en geen voedselverspilling.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels