woensdag 17 november 2010

pietenpakje voor een pop

In de klas van Renate vroegen ze of er een moeder een pietenpakje wilde maken voor een babypietje (babypop). Dat leek me wel leuk om te doen. De pop is een forse, hij had een babypakje voor een baby van 3 mnd aan. dus heb ik een broekje uit de zwergenverpackung van FM geknipt in mt 50/56 en een truitje. Van een poppenpatroontje van burda een baretje gemaakt en een cape van nog een ander poppenpatroontje, die ik flink moest vergroten.


Wat een priegelwerk. De stof die ik gebruikt heb krult enorm. Wist ik ook wel van de pietenpakjes die ik vorig jaar gemaakt had, maar ik heb nu een locker. Op zich ging het redelijk snel, totdat het halsboordje van het truitje eraan moest. Daar heb ik behoorlijk op zitten prutsen, en ik ben nog niet tevreden. Als het voor een kind was geweest, had ik em in de prullenbak gegooid. Maar goed, de kids willen toch wel graag met die pop in de huishoek en ik wilde ze niet langer laten wachten. Verder is het wel leuk geworden vind ik zelf, het goudband doet ook veel. Onze Nadine zal het wel jammer vinden als hij naar school gaat, want ze vond het wel een schattig pietje om mee te spelen. mm, toch nog een voor thuis maken? 't Is zo'n gepriegel.Bij Marije hebben we afgelopen zaterdag een zussendag gehad.We begonnen met een high tea. Daarna heeft Marije ons ook een beetje taartenmaken geleerd. Zelf had zij de bodems al gemaakt. We moesten zelf voor een plaatje zorgen en de taart versieren. Het was heel gezellig. En erg leuk om te doen. Weer eens iets heel anders dan kleren en luiertaarten maken.

Heeft iemand belang bij de Karla een ballon jas van Farbenmix. Ik heb hem gekocht en één keer overgetrokken, maar vind het bij nader inzien toch niet iets wat ik voor onze kids zou maken.

Als je een leuk patroon hebt om te ruilen, vind ik dat leuk en anders kost 'ie 6 euro + 1,32 verzendkosten. Heb je belangstelling, wil je dan een berichtje hieronder achterlaten?

5 opmerkingen:

 1. Hoi Lize, ik heb de Berit en Yasmina dubbel, mocht je één van deze 2 willen hebben, wil ik wel ruilen! Groetjes van Jeannette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeannette,

  leuk zo'n ruil. Ik vind de Yasmina een heel mooi patroon. Daar wil ik de Karla wel voor ruilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die taart ziet er héérlijk uit :-)
  En zo te zien, ben je binnenkort zelf eigenaar van de Yasmina ;-) Had je 'm eigenlijk al gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben wel benieuwd naar de kindergezichtjes toen ze de taart zagen :)

  BeantwoordenVerwijderen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels