maandag 26 juli 2010

Toch nog een zomerjurk. Elodie voor Nadine


Nadine kon nog wel een zomerjurk gebruiken. Dat vond moeders helemaal niet vervelend natuurlijk. Kon ik toch nog mooi het patroon Elodie van Farbenmix gebruiken. Ik vond het wel een gepuzzel hoe dat moest met de rits. Die zit mid achter maar boven de rits moet de naad nog een cm of 2 dicht gestikt worden.
Lekker zwieren
donderdag 22 juli 2010

twijfelgevalletje

Het dochtertje van vrienden van ons wordt binnenkort 2 jaar. Voor haar ben ik bezig met een verjaardagssetje. Dit topje krijgt ze in elk geval. Het model komt uit knippie lente 2008. Een overslag top. Het enige nadeel vond ik in de knippie dat ze beide voorpanden in de zijnaad wilden vast zetten. Het bovenste voorpand heb ik zelf omgezoomd en met een klein steekje onder de arm vast gezet.

Ik vond het altijd een crime om netjes te biezen, maar moet zeggen dat oefening wel werkt. Hier ben ik erg tevreden over. De lichte band tussen het bovenstuk en onderstuk moest ik er eigenlijk apart op naaien, maar ik heb de panden gewoon in drieën geknipt. En weer aan elkaar gezet.


Maar nu komt het probleem. Bij het topje had ik dit broekje gemaakt. Een susette broekje uit Ottobre 1 2008. Heel leuk broekje op zich. De pijpen heb ik iets anders afgewerkt dan in het patroon omdat het anders wel heel wit zou worden. Maar ik vind de combinatie van broek en top niet helemaal leuk. De broek is te wijd of zo.

Mijn dochter showt het setje hier. Zij is eigenlijk iets te groot (draagt zelf 98) Maar ik vind de combinatie van top en broek wat propperig worden. Het lijkt me dat het helemaal propperig wordt als je er een nog kleiner kindje in zet. Toch maar eens gaan kijken naar een ander model broekje dat bij dit patroon past?
dinsdag 20 juli 2010

project voor mezelf

Na een mislukte rok van vorig jaar durfde ik het eindelijk weer eens te proberen. Bij Henkie op de markt 2 meter stof voor €6,00 gekocht. Van Alies mocht ik de knipmode van juni 2010 lenen. Daar stond een leuk patroon in voor een zomerjurkje. Toen ik alles bij elkaar had, had ik ook heel veel zin om te beginnen met een jurkje voor mezelf. In 2 dagen was 'ie klaar. Hij is al veel gedragen. Vanmorgen mocht Renate (5) hem op de foto zetten. Stoer dat ze dat vond. Ik heb deze knipmode zelf ook maar gekocht, want dit patroon ga ik nog wel eens vaker maken, denk ik.


Broek voor Bram

Bram kon nog wel een nieuwe broek gebruiken. Een tijdje geleden had ik bij de lapjesschuur die leuke stof met jungle dieren gekocht. In de knippie baby van zomer 2005 zag ik een leuk patroon. Et voilá, meneer is weer een broek rijker. Het is een broekje met grote kontzakken. Omdat ik het wel leuk vond om die oranje kleur terug te laten komen heb ik de zakken vastgezet met een fijne maar brede zigzagsteek. Wel een leuk effect vind ik zelf. Beetje balen is dat ik er een oranje shirt bij gemaakt had, maar dit dus niet goed gelukt is. Ach 'k heb 2 shirts voor hem die er wel bij passen.