dinsdag 28 september 2010

kraamcadeautje
Een jurkje uit de zwergenverpackung van Farbenmix. Ik heb maat 74/80 genomen met schouderbandjes die je met een knoopje vast moet zetten, omdat kindertjes in die maat toch meestal wel vrij bewegelijk zijn. Ik moest even heel goed kijken hoe het nu precies zat met de bovenpassen op het lijfje te maken ivm het biesband onder de armpjes maar het is wel gelukt. Voor dit jurkje heb ik een heel zacht babyribje genomen, niet eens heel fijn maar wel lekker soepele stof. Het jurkje is in werkelijkheid wat zachter van kleur maar dat kon ik met mijn camera niet beter op de foto krijgen.

dinsdag 14 september 2010

Berit en bk shirt


En nu kon Nadine nog wel wat nieuws gebruiken. Ze is bijna door haar spijkerbroeken heen. Gelukkig had ik nog een paar meter stof liggen. Van Anke mocht ik de Berit lenen. Een echt broekje voor Nadine. Hij valt kort, je kunt hem ook langer maken maar dat moet je aan tekenen en dat zag ik niet op de patroonbeschrijving staan. Maar Nadine heeft een paar leuke laarsjes voor de winter gekregen, die staan erg leuk onder dit broekje. En mocht het nog wat warmer worden, kan het ook met blote voetjes in haar zomerschoentjes. Het shirt heb ik vorig jaar al gemaakt en is er een uit de bk winter 08/09 nummer 3834. Het valt kort dus dit heb ik flink moeten verlengen.

donderdag 9 september 2010

Zoë, bk rokje en vestje

Renate kan nog steeds wel wat nieuws gebruiken. Dus we naaien rustig door. Ondertussen heb ik een nieuwe lockmachine gekregen die we lekker uitproberen met de nieuwe kledingstukken. De ene keer gaat dat nog beter dan de andere maar over het algemeen vind ik het heerlijk werken. Ik heb een Bernette 610D bij Vos naaimachines in Emmen gekocht.

Het eerste project op de Lockmachine is het rokje een quickcut van Bizzkids (BK 3832). Het is echt een heel makkelijk patroon maar doordat ik de lockmachine uit moest proberen was ik hier dus echt wel langer dan een uur mee bezig.
Het rokje is gemaakt van gewone spijkerstof. Hier en daar heb ik een klein kraaltje vastgezet en af en toe even een figuurtje van de kraaltjes gemaakt. Dat is een heel werk. (alleen de achterkant moet nog). Omdat ik nu best wel veel kleren voor de kinderen zelf maak, heb ik ook maar m'n eigen labels besteld. Dat heb ik bij textielstad gedaan.
Als basisshirt heb ik de Zoë van Farbenmix gemaakt. De stof lijkt hier haast marine blauw maar hij is echt heel donkerblauw. Met de locker zat het shirt zelf zo in elkaar. Het lastigste vond ik halsboord. Maar met wat tips van een vriendin wordt dat de volgende keer vast nog netter. Ook hier heb ik lekker met kralen zitten prutsen, een hartje onder op het shirt. Renate wilde nog wel meer erop, maar omdat het het een basic shirt is wat ook onder bloesjes moet kunnen, vind ik het zo wel prima. Als laatste in deze serie heb ik nog een knoopvestje gemaakt. Deze komt ook uit de bizzkids en wel uit die van Zomer 2009. De lange striklinten moet je op de rug vastknopen. Op zich best wel leuk maar het lijkt me niet handig voor een kind van vijf. Dus ik denk dat ik de striklinten korter afknip. Renate is weer blij met de kleren. Ze draagt het hier als setje, en dat kan op zich ook best, maar ik kan het ook combineren met het eerste najaarssetje dat ik hier maakte.
Lekker weer wat afgewerkt. Kan weer gaan strepen op m'n lijstje. Nu zijn er eerst nog wat spijkerbroeken voor Renate en Nadine aan de beurt. De Berit ligt geknipt.