dinsdag 15 maart 2011

jongensbabykleertjes

Heee daar was ik weer. Een tijd niks geplaatst maar wel gemaakt hoor. Een serie jongens kleren. Pfff, het viel me niet mee om wat leuks voor jongens te bedenken. Dan merk je toch duidelijk dat er veel meer stof en patroonkeuze is voor meiden. Gelukkig heb ik een leuk tricot polo shirtje in een ottobre staan en hebben we de zwergenverpackung. Daar komt bij dat Johan een overhemd had gekocht dat hem niet goed zat. Dit alles gecombineerd met verschillende stofjes, gaf toch een leuk resultaat.

Het patroon voor dit rompertje/ kruippakje komt uit de otobre 1/2011. Het heet New star. Het is gemaat van een lichtblauwe lekker stevige tricot. Afgezet met donkerblauw tricot. Het olifantje heb ik er met textielverf op gemaakt. Een heerlijk pakje voor als het zomer is, lijkt me.


Dit setje is ook voor de kraammarkt. Een setje gecombineerd uit FM zwergenverpackung en de ottobre. In maatje 62/68. Alles UWYH. De geruite stof is van Johan z'n te klein gekochte overhemd.


Het volgende setje bestaat uit precies de zelfde patroontjes en de zelfde maat.


Ik vond het wel een uitdaging om wat leuks te maken voor jongens maar aan de andere kant vind ik het ook geweldig leuk om kleine lapjes stof te combineren tot iets leuks. En ik ben er dus ook wel tevreden over. Omdat ik heel specifiek alle kleertjes anders wil maken, geen setje wordt exact het zelfde heb ik op de broek op twee verschillende manieren boy geborduurd (gewoon met fijne zigzagsteek op de naaimachine).


Tot slot een klein babyjasje. Vrienden van ons hadden een zoontje gekregen dus voor hen is dit jasje gemaakt van lekker zachte nickyvelours in twee kleuren blauw. Alleen de muts is gevoerd.


De knoopsbies had ik verstevigd en dubbel geslagen met de locknaad naar binnen. Daar kreeg ik dus geen drukknoopjes meer door. Dus vandaar dat ik er gewoon knoopjes ingezet heb. Ben niet helemaal tevreden over de knoopsgaten maar als het jasje dicht is, (wat toch wel de bedoeling is) zie je er niet zo veel van.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels