woensdag 30 maart 2011

Nog meer blauw met witte stippen

Voor de kraammarkt heb ik het lapje blauw met witte stippen maar op gemaakt. Een muziekdoosje in de vorm van een ster (De achterkant is helemaal blauw met witte stippen). Een rinkelbal een muziekdoosje in de vorm van een bal (komt nog op foto) en een rinkelbal. Z0 weer wat restjes opgeruimd.

Blauw met witte stippen.
Na de vorige elodie die Nadine te klein was, heb ik zsm een nieuwe gemaakt. Deze keer heb ik stof bij de lapjesschuur besteld. De vorige blauw met witte stippen kwam bij de stoffenkraam vandaan. De vorige was 4,95 en deze 6,95 per meter, dat verschil merkte ik toen ik het lapje van de Lapjesschuur in huis had; veel mooiere kwaliteit stof. De stipjes zijn iets (2mm) kleiner en er is meer blauw. Wel grappig. Nu hangen de twee jurkjes naast elkaar en ze zijn zo enorm verschillend. Bij de nieuwe jurk voor Nadine heb ik ook kant eronder aangezet. 3,60 m kant :-)

En er zit een ander bandje op. Wederom heb ik 110/116 gemaakt maar nu de naden iets wijder geknipt en al lockend in elkaar gezet. Hij zit perfect.

vrijdag 25 maart 2011


Voor Nadine had ik een verjaardagsjurk gemaakt. Een Elodie. Ze wilde heel graag een blauw met witte stippen jurk. Na heel lang wikken en wegen is de keuze op de Elodie gevallen. Ik was erg bang dat hij te stippelig werd, maar hoe langer ik er mee bezig was, hoe meer plezier ik ervan had. Helaas valt hij haar iets te smal. Dus gauw maar nieuwe stof besteld. Hopelijk komt die vandaag binnen. Deze jurk heb ik maar op marktplaats gezet. (Ben ik even blij dat ik op tijd was met haar jurk.

dinsdag 15 maart 2011

jongensbabykleertjes

Heee daar was ik weer. Een tijd niks geplaatst maar wel gemaakt hoor. Een serie jongens kleren. Pfff, het viel me niet mee om wat leuks voor jongens te bedenken. Dan merk je toch duidelijk dat er veel meer stof en patroonkeuze is voor meiden. Gelukkig heb ik een leuk tricot polo shirtje in een ottobre staan en hebben we de zwergenverpackung. Daar komt bij dat Johan een overhemd had gekocht dat hem niet goed zat. Dit alles gecombineerd met verschillende stofjes, gaf toch een leuk resultaat.

Het patroon voor dit rompertje/ kruippakje komt uit de otobre 1/2011. Het heet New star. Het is gemaat van een lichtblauwe lekker stevige tricot. Afgezet met donkerblauw tricot. Het olifantje heb ik er met textielverf op gemaakt. Een heerlijk pakje voor als het zomer is, lijkt me.


Dit setje is ook voor de kraammarkt. Een setje gecombineerd uit FM zwergenverpackung en de ottobre. In maatje 62/68. Alles UWYH. De geruite stof is van Johan z'n te klein gekochte overhemd.


Het volgende setje bestaat uit precies de zelfde patroontjes en de zelfde maat.


Ik vond het wel een uitdaging om wat leuks te maken voor jongens maar aan de andere kant vind ik het ook geweldig leuk om kleine lapjes stof te combineren tot iets leuks. En ik ben er dus ook wel tevreden over. Omdat ik heel specifiek alle kleertjes anders wil maken, geen setje wordt exact het zelfde heb ik op de broek op twee verschillende manieren boy geborduurd (gewoon met fijne zigzagsteek op de naaimachine).


Tot slot een klein babyjasje. Vrienden van ons hadden een zoontje gekregen dus voor hen is dit jasje gemaakt van lekker zachte nickyvelours in twee kleuren blauw. Alleen de muts is gevoerd.


De knoopsbies had ik verstevigd en dubbel geslagen met de locknaad naar binnen. Daar kreeg ik dus geen drukknoopjes meer door. Dus vandaar dat ik er gewoon knoopjes ingezet heb. Ben niet helemaal tevreden over de knoopsgaten maar als het jasje dicht is, (wat toch wel de bedoeling is) zie je er niet zo veel van.

dinsdag 1 maart 2011

Indigo Jeansrok met lieveheersbeestjesIn ottobre 1 2011 stond een leuk patroon voor een rok. Die heb ik voor Renate gemaakt. Het is de Indigo Jeansrok in maat 116. Deze kan qua breedte en lengte nog prima voor haar. Heb er knoopsgatelastiek in gezet, dus ze kan er nog even verder in groeien. Ons rokkenmeisje is weer helemaal blij. Ze draagt het liefst rokken. Nu nog een leuk truitje erop maken.


De lieveheersbeestjes die op het rokje zitten zijn gekocht bij de Xenos. Er zitten 9 in een pakje en ik heb er 7 of 8 gebruikt, zodat ik voor het bijpassende truitje ook nog een heb. Langs de rand van de zakken heb ik een roze zigzagbandje gezet. De onderkanten van de rokbanen heb ik met een donkerblauw rolzoompje afgewerkt. Vond ik wel leuk lijken bij dit modelletje.