vrijdag 15 april 2011

broek voor Nadine

Nadine was weer aan een broek toe. In ottobre 1 2011 stond een leuke stoere broek, een lap spijkerstof had ik nog wel liggen, die koop ik altijd groot in. En van de kerstversiering had ik nog een heeeeeel klein stukje rood met witte stippeltjes. Dit alles gecombineerd, en voila: Het is de cargo broek, met leuke grote zakken. Zelfs de riemlusjes pakte m'n machientje goed deze keer.


De grote zakken op de zijkant vond ik lekker stoer en het was voor mij ook even nieuw om te doen.


Het is maat 110, die goed omgekruld kan worden. Daarom heb ik onderaan op de binnenkant van de zijnaad een sierbandje gestikt, dat zie je leuk als de broek omgekruld wordt. Dit bandje zie je ook terug bovenaan op de tailleband. (Daar was ik mee begonnen. Ik had per ongeluk de knoopsgaten voor het knoopsgatelastiek aan de verkeerde kant van de tailleband gestikt. En om 22.30 geen zin meer om de tailleband er helemaal af te halen en om te draaien ;-) )


Mijn naaimachine werkt goed mee met doorstikken deze keer. Ik heb de bovendraad met een dubbele draad gestikt. En wonderbaarlijk kreeg ik gelijkmatige sierstiksels. De achterkant vond ik ook erg leuk geworden hiermee.

dinsdag 12 april 2011

vraagje over gat in verjaardagsjurkNou, zo jammer. Nadine is heel blij met haar jurk, draagt hem graag, en dan doe ik niet moeilijk. Vlekken zijn er om uitgewassen te worden, en kinderkleren maak je niet zodat ze er alleen maar mee op de bank kunnen zitten.


Goed, ze heeft de jurk 3 keer aangehad, en nu zitten er gaten in. Waarschijnlijk heeft 'ie klemgezeten tussen een kinderfietsje ofzo.


Mijn vraag is: Hoe repareer je dit? Wie kan me helpen???

Low budget smullen lasagne en milkshake

Laatst vroeg iemand op de fb pagina van  meer geld, minder stress  een vraag naar gezonde budgetrecepten. 1 van mijn favoriete recepten is ...

Labels