zondag 22 mei 2011

jongenskleren mt 92 uit ottobre 3-2011

En toen kreeg ik op moederdag Ottobre 3-2011. Ik was direct verliefd op de jongenspatronen die er in staan, maar er wordt vast nog meer uit gemaakt.

Dus voor Bram een aantal stofjes uit de kast getrokken. Ik had 3 leuke Nooteboomstofjes liggen. Een blauwe met jungledieren van vorig jaar, een blauwe met olifantjes en een met allemaal werkvoertuigen. Bram wees zeer overtuigd de laatste aan.
Gauw twee patronen geknipt en aan de slag gegaan. Leuk om eindelijk iets leuks voor een jongen te maken.Op de polosluiting van de bloes heb ik nog even lopen te zweten. Had ws de knoopsbiezen iets te krap geknipt, maar het is gelukt.

Het broekje ben ik ook wel tevreden over, maar het is nog niet zo warm dat hij die aankan. Het kan als set gedragen worden maar ook wel apart. De bloes heeft hij vandaag aan op een donkerbruine broek en het staat hem leuk.

maandag 16 mei 2011

Antonia de eerste, Antonia de tweede en Yasmina

De dames konden met dat warme weer nog wel wat shirts gebruiken. Vandaar dat ik de Antonia maar eens uit de kast heb getrokken. En I love it. Wat een heerlijk patroon. Eindeloos mee te varieren. En daar hou ik wel van.
De eerste heb ik gemaakt van een prachtig gestreepte tricot. Die had ik een keer gekregen en lag te wachten op een mooi project. Dit vond ik wel zeer geschikt. Hij zal veel gedragen worden. En dat vind ik wel belangrijk als je een leuk stofje hebt.
Antonia de tweede is voor Nadine gemaakt. Ze is gemaakt van fijne rode badstof. Een lapje dat ik nog over had van de knuffel van Renate een tijd geleden. Rood alleen is leuk maar met een Hello Kitty is het natuurlijk nog leuker voor een meisje van vier. Daarom heb ik er een Hello Kitty op geappliceerd.

Antonia de derde hangt aan de waslijn. Die komt binnenkort.
Voor Renate had ik nog een Yasmina gemaakt. Eindelijk, het patroon lag hier al een tijdje. Ze is gemaakt van een bizzkids stofje wit met paars en zilveren bloemenslingers. Na het voorwassen zat het zilver er nog netjes op, maar na 3 keer wassen is het toch wel verdwenen. Ach het stofje is verder wel heel mooi.


Alleen de striklintjes ben ik niet tevreden over, ze gaan steeds los het band is te glad, denk ik. En vastzetten kan niet want dan kan Renate 'em niet aan krijgen.

kraamcadeautje

Nog een aantal kraamcadeautjes gemaakt. De patronen komen allemaal uit de zwergenverpackung van Farbenmix. Ze liggen hier al een tijdje klaar, maar ik kwam maar niet aan bloggen toe.Wat ik vooral leuk blijf vinden is dat je door een beetje verschillende stofjes te gebruiken, je heel verschillende kledingstukken krijgt. Het onderste jurkje heb ik onderaan afgewerkt met een roezeltje. De bovenste twee jurkjes hebben een hertjesapplicatie uit een ottobre. De applicatie van het olifantje komt ook uit een ottobre.


Low budget smullen lasagne en milkshake

Laatst vroeg iemand op de fb pagina van  meer geld, minder stress  een vraag naar gezonde budgetrecepten. 1 van mijn favoriete recepten is ...

Labels