vrijdag 28 oktober 2011

Annelie

Mag ik aan jullie voorstellen? Onze nieuwe dochter Annelie Janine Elizabet. Na een zwangerschap van 41 weken en 6 dagen, is (toch nog spontaan) onze kleine meid geboren op 27 oktober. We noemen haar Annelie.
Alles is goed. Nu lekker bijkomen en wennen aan onze nieuwe gezinssamenstelling.dinsdag 25 oktober 2011

nog meer haaksels

De titel spreekt voor zich. Voorlopig zit de baby nog rustig, dus heb ik de laatste tijd vrij veel tijd gehad om te haken. Dit vlindertje heb ik al eerder gemaakt, uit het boek van Cristel Krukkert 'gehaakte beestenboel' Ik blijf hem leuk vinden, vooral omdat je weer heerlijk kunt varieren met de verschillende kleuren.


Mijn mobiel had geen hoesje. Nu wel. :-)
En ik ben er blij mee.


Een paddestoel naar eigen ontwerp.
En nog wat bloemen op knipjes. Ik vind ze zelf wel erg vrolijk geworden.

zondag 23 oktober 2011

ik wou dat het vast afwas...

Johan bracht ontbijt op bed. Met de vraag aan de kinderen om beneden alvast op te ruimen. Tafel leeg enzo.
Eenmaal boven werd het wel erg stil beneden. De kinderen waren mooi aan het spelen... of niet???....Ze waren vast aan het afwassen gegaan. Bram zat tot z'n ellebogen in het halfwarme sop. Alledrie druk te poetsen op de bordjes, kopjes en het bestek. Een prachtgezicht. En trots dat ze waren..... Nadien de hele keuken in de droger gestopt :-p

vrijdag 21 oktober 2011

Lekker vakantie, cupcakes en een vraagje

Heerlijk vakantie gehad. Gisteren met de kinderen nog lekker cupcakejes gemaakt, die ze mochten versieren. Dat werd natuurlijk een groot snoepfestijn.


De dochter van mijn vriendin heeft het album met de dierenkaartjes van de AH bijna vol maar ze mist er nog een paar.


Zijn er nog mensen die wat dubbel hebben en ze kunnen en willen missen? Daar zou je haar erg blij mee maken.


Het gaat om de volgende kaartjes:038 Zwarte mamba (dieren die heel erg snel zijn)

046 Fregatvogel (dieren die heel erg snel zijn)

066 Sneeuwpanter (dieren zonder hoogtevrees)

120 Doopvontschelp (dieren met enorm grote families)


dinsdag 18 oktober 2011

Give away bij Esrosa

De weblog van Esrosa bestaat 3 jaar, daarom organiseert ze deze leuke give-away.


zondag 16 oktober 2011

Leve oktober!

Wat hou ik van deze maand:
Kijk maar mee, lekker met z'n allen naar het bos...Genieten van het mooie weer. Blij dat ik nog niet in het kraambed lag ;-)


maandag 10 oktober 2011

En weer een roxy

Renate had een bruiloft van haar juf, afgelopen vrijdag. De juf heeft vaak mooie jurken aan, dus de vraag was, of de meisjes allemaal in een mooi jurkje mochten komen. Heel leuk natuurlijk. Tot vorige week dacht ik dat ze nog prima haar zomer jurkje aankon, maar het zou wel koud worden.
Vandaar dat ik vorige week maandag begonnen ben met een jurkje voor haar. Ik had nog een mooie lap spijkerstof liggen.
Daarbij had ik al snel door dat ik de Roxy wilde maken. Dit patroon heb ik al veel vaker gemaakt en eenvoudig met een leuk resultaat. Een leuk bandje, gehaakt bloemetje en wat strasssteentjes. Renate blij, ik blij. Hier staat ze op de foto klaar om naar het feestje te gaan. Wat een dametje, haar lekker omhoog en vol gouden glitters. Ze heeft genoten op het feest.

Dit was overigens wel het laatste project. Ik heb geen zin meer om de naaimachine op tafel te zetten. Onze baby komt binnen nu en 3 weken. Ik zie wel wanneer ik weer aan naaien toekom.

Haaksels

Ik heb niet zoveel zin meer om te naaien nu, maar haken gaat prima. En het is VERSLAVEND hier het resultaat:
Een Granny Square sprei voor Renate. Het was in eerste bedoeling om hem zo groot als het bed te maken, maar dan wordt het wel een hele lap. Op dit moment kan ze er heerlijk onder liggen, en ik heb hem ook uitgeprobeerd, heerlijk op de bank. Ik ben begonnen met granny squares van 7 rondes, toen was het garen op en kon ik niet verder in het patroon waar ik mee bezig was, heb toen besloten om om deze 9 blokken een aantal rondes te maken. Hierna heb ik er 10 blokken van 5 rondes gehaakt en die er tegenaan gezet. Vervolgens heb ik grote rondes verder gehaakt. Renate kon niet wachten tot het klaar was, en ze is er heel blij mee. Ik twijfel, moet ik verder tot deze sprei 1 bij 2 meter is en zo het hele bed bedekt, of gewoon lekker zo laten?


Dit vlindertje (en de bovenste ook) staat in het boek van Christel Klukkert 'gehaakte beestenboel' Een geweldig beestje om te haken. Beide meiden hebben nu een vlinder aan het dakraam hangen en ze zijn er blij mee. Nadine heeft de vlinder met de oranje vleugels gekregen. Renate heeft deze paars met rode vlinder gekregen. Hier komen er wel meer van.

Dit uiltje had ik al eerder geblogd. Het staat in de bóórdevol van de Pippoos. Een rammelaartje. Het uiltje vind ik echt superleuk, maar of ik het volgende keer weer als rammelaar maak? Dat weet ik nog niet.

zaterdag 1 oktober 2011

knufDit knuffeltje is het knuffeltje van Rebbel. Het konijntje uit mijn boek. Naar aanleiding van de tekening heb ik het ontworpen en in elkaar gezet. Het is een heerlijk lijsje geworden. Bram heeft al een exemplaar en hij sjouwt er wat mee af.Knuf is, net als het boek, te koop via de webwinkel van Rap en RebbelIn de webwinkel is in verband met de kinderboekenweek ook een kleurwedstrijd te vinden. Als je de kleurplaat uitprint en opstuurt zijn er leuke prijzen te winnen. Onder andere het boek 4 seizoenen met Rap en Rebbel.

boxkleed

Een nieuw boxkleed voor ons kleintje. De box staat natuurlijk in de kamer maar toch vond ik het wel leuk om in de stijl van de babykamer te blijven. En de uiltjes uit de boordevol van de pippo's vond ik ook wel erg grappig.
Dit boxkleed is gemaakt van paarse en witte fleecedekens en een katoenen rand eromheen. Het kleed is gevuld met een ledikantdekbed van de ikea. Het uiltje is van dezelfde paarse fleece als de achterkant van het kleed. Ik ben blij dat ik de pootjes en het snaveltje oranje heb gedaan. Geeft iets meer fleur dan op de schilderijtjes, . (als ik dat eerder geweten had...). Maar goed. Ik ben enorm blij met dit kleed.

Low budget smullen lasagne en milkshake

Laatst vroeg iemand op de fb pagina van  meer geld, minder stress  een vraag naar gezonde budgetrecepten. 1 van mijn favoriete recepten is ...

Labels