dinsdag 18 september 2012

kaneelbrood

Afgelopen zondag lekker even brood aan het bakken geweest.
Een kaneelbrood deze keer.
Heel makkelijk. Het brood maak ik gewoon volgens recept.
500 gr broodmeel, 3 tl gist, 400 cc water, 3 tl zout, 1 el olie.
alles mengen en kneden (kan met een mixer met kneedhaken)
dan 10 minuten laten rijzen. 
ondertussen maak ik dan de kaneelvulling klaar
200 gr zachte roomboter, 200 gr bruine suiker en kaneel naar smaak

Met de hand het gerezen deeg nog een keer door kneden.
Uitrollen tot een grote plak.
De plak insmeren met de kaneelvulling.
De buitenranden naarbinnen vouwen en de deegplak verder oprollen.
50 minuten laten rijzen
40 minuten bakken in de oven op 200 graden.

Het smaakte heerlijk, dat vonden de kinderen ook!

3 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk, hier begonnen de kinderen ook al over eigen gebakken brood, dus wie weet.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk, die ga ik onthouden! Ruikt vast heel lekker :-)

    BeantwoordenVerwijderen