vrijdag 27 april 2012

haaksels en zomerjas in wording

 Vorige week heb ik op een marktje gestaan. Helaas werkte het weer niet mee, maar het was wel gezellig.
Hierboven nog wat haaksels. Een uiltjesrammelaar en sleutel-/tashangers
Vorige week zaterdag heb ik op een marktje
gestaan. Helaas was het weer niet geschikt maar gezellig was het wel. Voor de markt had ik nog wat haaksels gemaakt. Weer een uiltjesrammelaar en wat sleutel-/tashangers Verder ben ik voor Renate met een jas bezig. Het model butterflycamoflagejas uit de ottobre. Hier de voortgang van het project. Zelf vind ze de stof heel mooi, maar ik vind het voorlopig echt nog op een clownsjas lijken. En ik twijfel dus of dat aan de stof ligt of dat het  wel goed komt als 'ie af is. Wat denken jullie?

dinsdag 24 april 2012

super give away

bij  www.Hippe-Bandjes.nl

maandag 23 april 2012

Zonnehoedjes


Het weer is er nog niet echt naar, maar ik hoop dat ze snel te gebruiken zijn. Deze zonnehoedjes had ik vorige week nog gemaakt.  Een vrolijke en een romantische. Het patroon komt uit een babyknippie van 2005. Het patroon was voor kinderen van +- 6 mnd tot een jaar. Ik heb het patroon ook nog iets vergroot, zodat ik nu 2 maten heb. Ééntje  voor 6mnd tot een jaar en één zonnehoedje voor 1 jaar en ouder.
Nu ga ik beginnen aan de zomerjassen (dat wordt ook wel eens tijd ;-) )

dinsdag 17 april 2012

Give Away en meer

Twee jaar geleden ben ik begonnen met bloggen. Nu ben ik 100 berichtjes verder. Tijd voor een give away.
In het pakketje dat je kunt winnen zit een pennenzakje van spijkerstof, 3 bedeltjes, 2 gehaakte lieveheersbeestjes en een button. De button mag je kiezen.

Hoe maak je kans op dit pakketje?
- word volger van mijn blog
- geef aan welke button je bij het pakketje wil (A, B of C)
- zet een link naar deze give away op je blog.
Deze give away duurt tot 30 april. Op 1 mei maak ik de winnaar bekend!


Verder ben ik druk bezig met de markt waar ik komende zaterdag ga staan. Zie hieronder.

dinsdag 10 april 2012

Elodie, gehaakte haas en gewonnen give awayDit haasje haakte ik naar aanleiding van dit patroon Hier komen er zeker meer van. Ik vind  haar zo lief.

                                                    
 Voor een vriendinnetje van Nadine maakte ik deze elodie. Het blijft een leuk  patroon. Deze Elodie is gemaakt in maat 122/128 De onderkant is ruim 4 meter. De roezel die er opgenaaid is bestaat uit een strook van ruim 6 meter. Maar het maakt de jurk wel mooi af. Bovenstukje en roezel is een dapper stofje. Het stippenkatoentje is van Nooteboom.


Bij poppiepink won ik deze lieve roze babyslofjes. Annelie ligt hier heerlijk tevreden  na een flesje en warme voetjes lekker tegen papa aan.


maandag 2 april 2012

kraamcadeautje en traktaties.

Een kraamcadeautje in opdracht. Weer helemaal uit de zwergenverpackung van farbenmix. Het moest voor een jongetje worden. Dat vind ik toch altijd wel weer lastiger dan voor een meisje. Het kost altijd even wat meer bedenktijd (in mijn geval dan ;-) ) De buitenkant van het jasje is van dunne rekbare badstof en de binnenkant is wederom een overhemd. I love oude overhemden :-).
Het leek me wel ideaal. Als het wat koeler is een shirt met een vestje erbij en anders alleen een shirtje. Waarschijnlijk past het kereltje voor wie het is dit setje in de nazomer.
Nadine mocht vandaag trakteren op school en thuis hadden we natuurlijk ook wat lekkers. Ze mocht helpen met haar traktatie klaarmaken. Leuk natuurlijk. Marsepein rollen en uitsteken en op de cakejes doen. De cakejes had ik van te voren met een appelboor uitgehold en gevuld met pasta en anderen met jam. Daarop hebben we een rondje marsepein gedaan met een hartje. Trots liep ze er vanmorgen mee naar school.

Thuis ben ik ondertussen druk geweest met de cupcakes van vanmiddag. De cakejes waren al klaar maar de botercreme nog niet. Die heb ik gekleurd met roze voedingsmiddelenkleurstof. Deze cakejes had ik gevuld met pasta.
het recept voor de botercreme:
Je hebt nodig
200 ml melk
75 gr suiker
1 eidooier
25 gr maizena
250 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur

Breng in een steelpan 175 ml melk met 75 gr suiker tegen de kook.
Klop in een kom de resterende 25 ml melk met de eidooier en de maizena glad.
Schenk er lanzaam en al kloppend met een garde de hete melk bij.
Schenk de melk terug in de pan en zet op laag vuur. Laat de melk onder voortdurend kloppen op een laag vuurtje binden.
Neem de pan van het vuur en zet in een bak koud water om snel af te koelen. Klop regelmatig.
Klop met de mixer of in de keukenmachine de boter met de afgekoelde room tot een luchtige creme.
Schep de creme in een spuitzak met gladde mond en spuit op de cupcakes mooie rozetten botercreme.