zaterdag 25 augustus 2012

Vogelhuisje

Dit vogelhuisje heb ik gehaakt in opdracht voor een klein babymeisje met de naam Merel (maar dat spreekt voor zich;-).


donderdag 9 augustus 2012

carsauto en muizensleutelhanger

Via  het blog: made by home, kwam ik bij het patroon van deze carsauto. Bram vroeg me al regelmatig of ik ook iets voor hem zou willen haken, maar ik wist nooit wat. Nu dus wel. En hij zat me achter de broek hoor. "Mama, ga je nou mijn cars maken?" "Mamma, is mijn cars al klaar?" En ja hoor, gisteravond laat was hij zover klaar. Vanmorgen lag cars ingepakt naast ons bed op Bram te wachten. Oh, wat was íe blij. Z'n stralende koppie was onbetaalbaar. Helaas, had ik de camera niet bij de hand.
Zelf ben ik niet helemaal tevreden, de zijramen zitten te laag, en de mond is niet helemaal naar mijn zin, het achterraam zit wat scheef. Allemaal leerpuntjes voor een volgende keer. Bram is geweldig blij en ik vind het wel een aandoenlijk autootje geworden. Het was een hele klus, al die kleine losse onderdelen, maar het was het waard. (o ja, de spoiler wordt als handvat gebruikt :-D )
 En een andere Bram kreeg deze sleutelhanger. Hij is het vriendje van Renate en gaat na de zomervakantie naar een ander school, omdat ze verhuisd zijn. Daarom mocht Renate op zijn verjaardagsfeestje een gewoon cadeautje en een persoonlijk cadeautje geven.

donderdag 2 augustus 2012

haaktopje nr 2

Voor Renate heb ik ook een haaktopje gemaakt. Ze dragen ze allebei heel graag, en gelukkig kan het nu ook.
De voorkeur van de beide meiden gaat wel naar het donkerblauwe haaktopje met de applicatie. Of dat nu om de applicatie gaat of niet. De haakrand komt op dat topje ook wat mooier uit. Toch vind ik ook deze wel geslaagd.