maandag 4 maart 2013

weekend geweest

En toen was het alweer maandag.
Wat gaat het toch snel.
Zie ik dat ik hier het eerste maart berichtje al weer plaats.
En... DE ZON SCHIJNT!
Hoera, daar wordt ik vrolijk van.
Vrijdag kreeg ik Marmarel op de thee. Gezellig was dat. Ze ging naar de hobbybeurs en kwam even aan. Heel leuk om mensen achter blogs te leren kennen. En als je er dan ook nog achter komt dat ze vlak bij mijn oom en tante en de opa en oma van mijn man woonde is dat natuurlijk helemaal leuk. Marmarel, ik vond het gezellig om je te leren kennen, en we zien/spreken elkaar vast nog wel eens.
In het weekend is het voor mij altijd even zoeken hoe en wanneer ik met mijn hobby's bezig kan.
Zaterdag heb ik een broek voor oudste dochter genaaid. Dat was lang geleden. Ik had er ook geen zin in, maar hij lag al zo lang geknipt in een doos. Ze had zelf het patroon uitgekozen, maar toen ik geknipt had was de stof niet meer naar mijn zin.
Zaterdag dus doorgezet, en ik moet zeggen, de broek is erg leuk geworden. Een beetje pantalon achtig. Echt wel iets voor een meisje van bijna 8. Foto's lukken niet, want ze moest hem natuurlijk aan op school.
Zondag was oudste dochter wat onrustig. Ze wist niet goed wat ze moest doen. Zoveel ideeën, waar moet je dan beginnen. We zijn heerlijk samen aan tafel gaan zitten met een grote doos kleurpotloden en een stapel papier, en gingen 'droedelen'. De meiden vinden dat heerlijk, en ik ook. Lekker zonder doel tekenen en kleuren, en dan komen er leuke dingen uit. Deze maakte ik zelf

Weet je wat het leuke is? Iets natuugetrouw natekenen kan ik niet. Maar dit vind ik zo leuk om te doen. (en het hoeft niet perfect, dat werkt ook heel ontspannen)
Oudste dochter heeft er zelf ook een gemaakt, maar we weten niet waar die ligt, dus geen foto daarvan.
'savonds vroeg ze of ik ook zo'n bloem voor haar wilde tekenen. Dan kon zij hem mooi inkleuren. De achterbuurvrouw is net terug uit het ziekenhuis en daar wilde ze graag een mooie kaart voor maken.


In het echt is 'ie nog mooier, ik kreeg de kleuren niet helemaal goed. Ze heeft gekozen voor blauw en groen en een beetje oranje. Het is zo mooi geworden. Geef onze dochter een set kleurpotloden in de handen en ze krijgt heel wat voor elkaar.

Dit maakte ze van de stempel die ze gekregen had van Hanneke
Leuk he, wat een kleur zo'n meisje er in ziet

5 opmerkingen:

 1. bijzonder hoe kinderen zo iets mooi's kunnen maken en verzinnen
  ik vind de droedels erg mooi en wat leuk dat marmarel bij je is geweest......blogland is een bijzonder land

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een creatieve dochter. Leuk om te zien is dat he! LEuk dat je een blogster hebt ontmoet. Gebeurd hier ook met regelmaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ow wat heerlijk zo met elkaar droedelen..hier afgelopen weekend lekker met de strijkkralen bezig geweest..ook zo mooi te zien wat de meiden ervan maken..
  Compliment aan Renate! Ze heeft die stempels wel heel leuk opgepimpt!!wat een leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wat heerlijk bezig geweest zeg.
  Dit ziet er prachtig uit!
  Gezellig dat een blog din langs is geweest!
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het was heel gezellig! De beurs was leuk, ik heb hier allemaal spulletjes liggen, waar ik de komende dagen mee bezig ga. Er was wel héél veel op het gebied van scrappen, daar heb ik dan minder mee, maar er was ook genoeg op ander gebied.
  Wat prachtig, jullie droedel-tekeningen! En wat is je dochter leuk met de stempel bezig geweest.

  BeantwoordenVerwijderen