maandag 1 april 2013

gehaakte babydeken en traktatietaart

Afgelopen week heb ik ff flink doorgehaakt. Na de poncho's ben ik begonnen aan een babydeken. Ik had nog acryl over van deze deken en ik was de granny's nog niet zat. Ik wilde graag een leuke deken maar dan alleen in creme en grijs. Best lastig om iets leuks te bedenken voor 2 kleuren. De meeste dekens hebben toch al snel 3 of meer kleuren. Ik was ook heel lang niet tevreden. Pas toen de rand eromheen zat zag ik hoe mooi hij eigenlijk was. gelukkig heb ik de ervaring, dat je soms moet doorwerken tot het eind om tevreden te zijn met het uiteindelijke resultaat, dus haakte ik stug door. Eigenlijk wilde ik er graag een grijze rand omheen, maar daar had ik echt niet genoeg garen voor. De creme was nog lang niet op. Dus een witte rand eromheen gehaakt, en dit is ook wel heel leuk zo. Hij is 105 cm lang en 70 cm breed en past, zoals je ziet goed in een ledikantje. Al zou ik hem persoonlijk niet voor kleine baby's in een bedje gebruiken omdat het acryl is. Voor onze jongste heb ik ook een acryl dekentje gehaakt, die heb ik veel in de kinderwagen gebruikt, maar ook heerlijk als omslagdoek of als plaid om op te spelen. Dit dekentje heeft dezelfde afmetingen.

Onze 2e dochter is morgen jarig en wordt alweer 6 jaar. Daar hoort een tractatie bij. Op pinterest zag veel leuke ideeën. Koekiemonsters van stroopwafels. Helemaal leuk, alleen, de stroopwafels bevatten koemelk. Kan dus niet. Cakejes bakken en versieren, daar had ik geen tijd voor. TOen vond ik een idee om een traktatietaart te maken van wc rolletjes. Superleuk, vond ik. Over de afwerking van mijn taart ben ik niet helemaal tevreden, maar ik denk niet dat het de kinderen opvalt;-)
Op de taart staat een cakepopstokje met een marsmallow en daarop 3 tumtummetjes. De vlaggetjes zijn van washi-tape. Manlief en ik hebben dit gisteravond gezellig in elkaar zitten maken. Onder toeziend oog van onze dochter, die ziek naar beneden kwam en lekker op de bank bleef liggen. (Het was eigenlijk de bedoeling om een stuk of 5 tumtummetjes aan een stokje te rijgen, maar dat kreeg ik met deze stokjes niet voor elkaar, en sateprikkers vind ik zo scherp voor kleuters. Dit staat ook feestelijk.

2 opmerkingen:

  1. Het dekentje is prachtig geworden in deze twee kleuren! En wat gezellig die traktatie, daar steelt je dochter de show mee morgen. Alvast een fijne dag gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie traktatie taart. Heel speciaal en toch weer uniek.

    groetjes sannie

    BeantwoordenVerwijderen