vrijdag 28 februari 2014

CAL Deken en woonplaid.

Tegenwoordig heb ik de smaak van wat grotere projecten te pakken. Eerst de CAL deken. Hier zie je mijn deken tot week 8. Het waren eenvoudige toeren. Stokjes en halve stokjes. Het patroon van week 9 staat ook al online. De bobbelsteek. Leuk.
Ik vind het leuk om de deken elke week te zien groeien.
Verder zag ik ergens op het www nog een hele leuke deken. Bij de Zeeman heb ik Tweed Garen gehaald. En daar een deken van gehaakt die er op leek.

Door het patroon is het een heel soepele deken geworden.Maar door het garen wel heerlijk warm. Mijn deken is +- 110 cm breed en 160 cm lang. Heerlijk voor op de bank. Van het Tweed garen van de zeeman heb ik hier 8 of 9 bollen voor gebruikt.
Ik heb hem zo gehaakt:
>Een lossenketting met een aantal lossen deelbaar door 2 + 1.
>Een half stokje in de 3e losse vanaf de haaknaald. 1 l haken, 1 l van de vorige toer overslaan, 1 hs in de volgende l. 1 l haken 1 l overslaan, 1 hs in de volgende l. Ga zo door tot het eind van de toer.Aan het eind van de toer haak je 2 keerl +1l
> In elk hs van de vorige toer haak je en hs met een l ertussen. Zo krijg je het vierkantjespatroon. Aan het eind van de toer 2 keerl + 1l. Haak deze toer net zovaak totdat je deken de gewenste grootte heeft.
De rand haak je door helemaal rondom 6 toeren halve stokjes te haken. Op elke hoek haakte ik 3 hs. Elke ronde sloot ik af met een hv en dan begon ik de volgende toer met 2 l.
Ik ben benieuwd of jullie deze deken ook haken. Als je dat doet, wil je hem dan laten zien?

8 opmerkingen:

 1. Dat zier er leuk uit hoor, lijkt me heerlijk comfortabel die deken voor de bank. Laat ik nou net al een bank-deken gehaakt hebben... :) Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je cal deken wordt mooi. Maar je andere deken vind ik ook wel erg goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee om van dat tweed garen een deken te haken, ik heb het in de zwarte versie gekocht om mee te gaan breien, het is prachtig garen! Mooi resultaat! En je CAL deken gaat ook goed, ik moet nog beginnen aan week 9, zal maandag pas worden denk ik. Groetjes, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie dekens allebei! De tweede deken zou ook prima als 'stoere deken' op een jongens-kamer kunnen. Mss nog eens leuk voor één van mijn uitwonende zoons. Maar eerst de CAL-dekens maar eens afmaken. ;-) Fijn garen is dat he, van de Zeeman, ik heb er al eens een colsjaal van gehaakt. En zo blijft het betaalbaar. :-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is nog eens een stoere deken daar houd ik van. Weet je nog hoeveel bollen je gebruikt hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi, voor deze deken heb ik 8 of 9 bollen gebruikt van dat tweed garen van de zeeman precies weet ik het niet meer

   Verwijderen
  2. Dank je wel voor je snelle antwoord. Zo heb ik in elke geval enig idee wat ik nodig heb.

   Verwijderen
  3. goed lezen is ook een ding zie ik nu het staat er gewoon bij oeps sorry

   Verwijderen