maandag 7 april 2014

lentetak, een lieve brief, kralen rijgen, CAL,

Ik heb een paar mooie takken van onze boom gehaald. Maar manlief is heel allergisch. Dus moesten ze wel kaal. Beetje jammer. Maar dan maken we toch zelf bloemen voor aan de takken.
Een heerlijk werkje. In no time heb je er weer een paar bloemetjes klaar. 2 Draadjes van elk bloemetje afhechten, 2 draadjes laten hangen en daarmee de bloemetjes om de takken knopen.De te lange draadjes kun je nu afknippen. En voíla, je tak met bloemetjes is klaar.
Van onze oudste dochter kreeg ik een lieve brief:
Dit had ze zo leuk bedacht. Ik ben er erg blij mee.
Onze jongste dochter zat vanmorgen lekker kralen te rijgen.
Ik had kleine glimmende kralen met een groot gat, en rietjes in stukjes geknipt. (rietjes zijn wat langer en dat vult de ketting wat sneller op). Ons kleintje reeg voor het eerst en ze deed het heel leuk. Een hele ketting is klaar. Gezellig om samen te doen. Ze heeft wel een beetje een vieze toet. Tijdens het kralen rijgen had ze een dropveter in haar mond en ze snapt nog niet dat je dat ook in kleine stukjes kunt doen :-)
En ik ben weer wat verder met mijn CAL deken. Week 12 is nu af.
Hij is nu ruim 50 cm lang. Ik moest nog heel wat draadjes afwerken. Dat deed ik gister maar even, voor Mees Kees op Kamp. Soms vind ik het helemaal niet erg om even wat draadjes weg te werken.

5 opmerkingen:

 1. Gezellig een paastak in huis ...
  die vrolijk versierd is met bloemetjes ... mooi ...
  Fijne week ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig gezicht je dochter druk met de kralen en de mooie brief van je andere dochter. Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zo'n brief, goed bewaren, leuk voor later. Wat is je jongste dochter alweer groot. Jouw deken groeit ook lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lief gezichtje heeft je dochter en leuk dat ze al kan rijgen, zo kan ze het goed leren! Mooie tak, leuk juist met gehaakte bloemetjes. Ik vind je deken ook mooi worden, prachtige kleuren! En bedankt voor je berichtje op mijn blog, ga ik toch weer anders tegen mijn projectjes aan kijken;) Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ahh, wat een schattige foto's van je jongste dochter! En wat gezellig, zo'n briefje van je andere dochter. :-)
  Mooi, een tak met bloemen. Ik ben ook steeds van plan een paar takken in huis te halen met leuke bloemetjes eraan, maar 't is er nog niet van gekomen.
  Mooi wordt je deken! Die van mij ligt nog steeds stil.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen