woensdag 25 juni 2014

Gouwe Ouwe; Maestro Moosje

't Is nu 3 jaar geleden dat ik ben begonnen met haken.

Na wat zoeken op internet kocht ik mijn eerste amigurumi boekje.
Gehaakte beestenboel van Christel Krukkert. Nooit geweten dat het zo verslavend zou zijn.
De eerste ami's die ik haakte waren 2 Moosjes. Één voor onze oudste en één voor onze tweede. Ik haakte toen met katoen van de Wibra.
De twee meiden zijn nog helemaal blij met hun katjes. Toen ik ze gister op de foto wilde zetten moest ik beloven dat ze wel weer direct boven gebracht werden.
Na die 2 Moosjes is er heel wat afgehaakt, maar nooit meer een Moosje.
Tot eergisteren. Toen begon ik met Moosje nummer 3. Gisteren was 'ie klaar.
Wat een verschil. De eerste twee zijn heel slap en kunnen echt niet zitten. Dat konden ze toen al niet goed, en nu zijn ze echt helemaal platgeknuffeld en gespeeld.
Dit moosje is van Catania gehaakt, in dezelfde kleurstelling als het boekje. De oogjes heb ik geborduurd, en op het zwarte oogje een klein puntje lichtblauw geborduurd.
In eerste instantie zat er een neusje op zoals in het boekje maar onze 2e dochter vond dat er nog een streepje en een mondje onder moet.
En zo met strik is het helemaal Maestro Moosje.

5 opmerkingen:

 1. Wat een toeval. Datzelfde boekje was ook mijn eerste haakboekje dat ik heb gekocht. De boekjes van Christel Krukkert zijn wel heel duidelijk geschreven en er staan patronen in voor beginners en gevorderden. Mooi boekje een ook mooie Moosjes van jou!

  Groetjes Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi vriendje heb je gehaakt ...
  Kan me best voorstellen dat ze onmisbaar zijn geworden ...
  Fijne woensdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verhaaltje. De maestro is geweldig. Lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi verhaal!! Dat je nog maar 3 jaar terug begonnen bent met haken... Wat een verschil met je nieuwste Moosje, maar die eerste zijn zó lief en aandoenlijk. Wat leuk dat je dochters er zo aan gehecht zijn!
  Ik haak al vanaf mijn vijfde. Toen ik ami's ging haken, had ik eerst niet door hoe het moest: Ik haakte met gesloten toeren. Die eerste heb ik ook nog. Ik heb heel veel Koosjes gehaakt van Christel Krukkert, die blijf ik leuk vinden om te maken. Het snoetje moest van mijn dochter ook anders.;-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marijke,
   Op de basisschool heb ik leren haken, maar toen ging alles schots en scheef. Altijd dacht ik dat ik het niet kon, totdat ik zoveel leuke dingen op internet voorbij zag komen dat ik het wilde leren. haha. Die patroontjes van Christel Krukkert blijven idd heel leuk.

   Verwijderen