vrijdag 19 juni 2015

Giraffes

 
Allereerst bedankt voor alle reacties op mijn vorige blogberichtje. Omdat alle bloemetjes los aan elkaar gehaakt waren en het moeilijk uit te halen was, heb ik dit project in de prullenbak gegooid. Er ziijn  nog een aantal bollen van dat garen over, dus er komt nog wel weer wat langs. Daarom ook heel erg bedankt voor de tips.
Het bloggen lukt momenteel niet zo vaak, mijn eigen laptop doet het 9 van de 10 keer niet, daarom moet ik uitwijken naar zolder om een berichtje te schrijven. Via de telefoon kan ik gelukkig wel jullie berichten zien en af en toe reageren.
De meiden van de haakcursus (+- 11 jaar) wilden graag eens een wat groter patroon maken. Ze haken nu vanaf januari elke dinsdag of donderdagavond bij mij en hebben heel veel en snel geleerd.
Zelf was ik een beetje inspiratieloos na die mislukte sjaal. Zij vroegen om een voorbeeld giraffe. Vandaar dat ik deze gemaakt heb.
 

Op het blog van gehaakteknuffies vond ik het patroon van een leuke giraffe.
ik haakte er twee.
de groenige gewoon met Catania. De blauwe met Catania colour nr 00194 caïro colour. En met een gewone donkerblauw voor snuit, hoorntjes, handjes en voetjes.
 
 
Ik vond het spannend om deze knuffel met het verloopgaren te maken. De eerste die ik maakte is dan ook de groene, kan je zelf de strepen verzinnen. . Maar ik moet zeggen dat ik wel enthousiast ben over dit garen met dit patroon.

Wat maken jullie veel met verloopgaren als dit?

4 opmerkingen:

 1. Die Girafjes blijven ook leuk om te haken niet?!!..
  Met verloopgaren heb ik tot nu toe nog maar 2x gehaakt...een keer voor Bina (van de LLL serie) en mn eigen Slak (beide te vinden op mijn blog) en het resultaat is erg leuk!!
  En "problemen met de pc" lijkt in de lucht te zweven...ook ik heb problemen met de pc :/
  Maar dat mag de haak (pret) niet drukken ;)
  Fijne dag!!
  groetjes *C-b-K*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je reactie. Ik heb het slakje gezien, geweldig. Het mannetje heeft een mooi verloop als ik het goed zag. Enneh, computer problemen zouden toch tot meer haken moeten leiden he? 'helaas' zijn er meer schermpjes in de omloop. Waar ik soms meer op kijk dan dat ik haak. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke giraffen groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He ja, dat is zeker een mooi effect zo! Wel jammer van je WIP, maar soms is het beter om het maar direct weg te gooien. (In plaats van het maanden of zelfs jaren te laten liggen, zoals bij mij wel gebeurt...).
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen