maandag 20 juli 2015

Granny squares worden...

Een dekentje. Een poppendekentje.
Toen ik begon had ik de gedachte om er misschien wel een kussen of een deken voor op de bank van te maken, maar vierkantjes schieten voor mij dan niet genoeg op. Na 4 vierkantjes zit ik al te meten hoeveel er nog moeten, haha. Respect voor degenen die wel zo'n prachtige deken van granny squares kunnen maken. Heb je deze  deken van 't bezige bijtje al gezien? Respect hoor. Zo mooi. Als ik dat zie dan wens ik...

Maar goed bij mij bleef het bij een klein poppendekentje.
Pop kan lekker in haar bedje onder de deken...
Of lekker in de deken gewikkeld worden
Het ziet er wel gezellig uit zo. Vraag ik me wel af hoelang... want meestal is het poppenbedje en de kinderwagen een verzameling van poppen en knuffels.

Het dekentje is gehaakt met soft van de Zeeman, felroze, knalgeel, zachtgroen en wit en haaknaald 4.
Het patroon is een gewone granny die ik de eerste 4 rondes in kleur haakte en daarna nog 2 rondes in het wit. De grannys heb ik gewoon aan elkaar genaaid. Voor de rand van het dekentje haakte ik:
met wit steeds 3 stokjes in de ruimte tussen de vorige stokjesgroepen en op de hoek 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes (dus gewoon een grote granny). de gekleurde randjes ertussen zijn: vaste tussen de clusters van 3 stokjes, 3 lossen, vaste tussen de clusters van 3, 3 lossen.  op de hoek haakte ik: vaste om 2 lossenboog, 3lossen, vaste om 2 lossenboog.
De volgende toer is dan weer wit, die haak je dan 3 stokjes om elke 3 lossenboog, in de hoek 3stokjes, 2 lossen, 3 stokjes.
In het boek haken en kleur een huis vol geluk: wordt deze steek gebruikt in een deken met heen en weer gaande toeren.Van de steek uit dit boek maakte ik vorig voorjaar deze deken : 


2 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig poppendekentje is het geworden! Ligt de pop nog in de wieg of is 'ie alweer volgeparkeerd? Bij ons gaat het net zo. :-)
  Fijne vakantie!
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De regenboogdeken is prachtig en jouw poppendeken ook. Mooie kleuren.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen