woensdag 20 januari 2016

hoe maak je een tablethoes + YouTube

Deze tablethoes  haakte ik vorige week. 
Hij is gehaakt met reliefstokjes door ze  twee om twee af te wisselen krijg je dit vlecht effect. 
Op YouTube heb ik een TUTORIAL geplaatst. Hier leg ik de steek uit. Belangrijk is dat je elke keer de toer begint  met de steek waar je de vorige toer mee eindigde. Dus als je de toer met 2 reliëf stokjes voor eindigde, begin je de volgende toer met 2 lossen (1e stokje) en 1 reliefstokje voor. 
Je haakt een Lap die net zo breed is als je tablet. 
Maar die 2x zo lang is +een beetje voor de flap. 
Is de lap groot genoeg dan haak je helemaal rondom met vasten.  Dan neem je een andere kleur en haak je een ronde stokjes. Op de kant waar de knoopjes komen sla je op de plek waar je de knopen wilt een steek over en haak je een losse. In de volgende steek weer een stokje.  
Vervolgens vouw je de Lap dubbel maar zo de de flap overblijft. En naai je de beide zijkanten dicht. Knopen erop en klaar. 
Veel plezier met het haken hiervan. Mochten er vragen zijn ook naar aanleiding van de video hoor ik het graag. 

2 opmerkingen:

  1. Leuk zeg, en ook leuk dat je een tutorial geplaatst hebt, ik ga snel eens kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb al een paar keer deze steek langs zien komen, wordt hij ook niet de mandensteek genoemd? Ik heb hem nog nooit gedaan. Ik zal gauw eens naar je tutorial kijken. Leuk om weer eens iets nieuws te leren.

    BeantwoordenVerwijderen

cupcake ijsjes en puddingbroodjes

Wauw. Blij mens hier.😊 Op 1 euro na in het week budget gebleven. En in deze week zaten ook de traktaties voor onze oudste die 12 is geword...

Labels