vrijdag 7 januari 2011

van alles

Allereerst de beste wensen voor 2011. Ik wens jullie een heel creatief, gezond en fijn jaar toe.
Ik heb even rustig aan gedaan met bloggen. Had het gewoon te druk met andere dingen. Onder andere met heel veel frustratie vanwege mijn locker. Het gebeurde regelmatig dat mijn draden knapten of dat ik geen mooie steek kreeg terwijl ik in het begin van het gelockte gedeelte wel een goede steek had. Heel erg balen natuurlijk omdat ik de locker nog geen half jaar heb. Ben er mee heen geweest en weer terug gekomen met wat tips. Maar het werd steeds erger.
Ik begon aan mezelf te twijfelen. Maar op een bepaald moment kon ik in een avond nog geen babycapuchonnetje in elkaar zetten. Maar weer naar Vos geweest en hij heeft hem helemaal weer nagekeken. Na een paar dagen belde hij. Er zat ergens een haakje los. Wat een opluchting. Morgen haal ik hem weer lekker op.

Maar goed, ik had nog wel een paar dingetjes gemaakt, voordat hij het helemaal begaf.
Op 10 december 2010 is ons nichtje Audrey geboren. Dit setje heb ik voor haar gemaakt. Een broekje en truitje in uit zwergenverpackung van Farbenmix. Ik had graag nog wat meer kleertjes gemaakt maar m'n locker begaf het. Daarom heb ik er een knuffelgirafje bijgemaakt en een rinkelbal. Het patroon van het knuffelgirafje heb ik via eloleo gevonden. Het patroontje staat hier.
Ik ben er zelf erg enthousiast over. In dit girafje heb ik geen belletje gedaan. Die zit in de zachte knuffelbal. In het blauwe girafje zit wel een belletje. Dat girafje heb ik voor vrienden gemaakt als kraamcadeautje bij de omslagdoek

Onze Bram had het blauwe girafje direct te pakken. Dus heb ik er ook een voor hem gemaakt. De staartjes zijn gemaakt van lintjes van de Xenos.


In ottobre 6/2010 stond een rechte spijkerbroek voor een smal meisje. Maar gelukkig is Renate gegroeid. Ik heb het patroon naar de normale maat moeten verbreden. Leuk om uit te proberen. De rits zit er niet zo heel netjes in, maar meestal heeft ze er een trui overheen. Leerpuntje voor de volgende keer. Het is een recht model broek op zich dus niet zo moeilijk. De uitdaging voor mij zat 'em in het verbreden van een patroon. En wat je hier niet op de foto ziet de rits heeft een onderslag. Dat had ik nog nooit gedaan. maar ik vind het toch wel mooier en het lijkt me ook wat lekkerder zitten. Hiervoor heb ik de beschrijving gevolgd die in de ottobre staat.Oja, om de broek toch even iets specialer te laten zijn heb ik een sierstiksel op de kontzakken gemaakt. (hoe krijg je dat gelijke groot???) En de zoom onder aan de pijpen heb ik met een speciale zigzag steek genaaid.In de kerstvakantie heb ik met de kinderen kerstversiering gemaakt. In eerste instantie leek het me geen goed idee om (glazen) ballen in de boom te hangen dus heb ik kerstboomversiering van brooddeeg gemaakt en toen dat hard was heb ik het ingespoten met haarglitters. Dat werkt geweldig. Met lintjes in de boom gehangen.
Verder heb ik hartjes genaaid, die de meiden hebben opgevuld. Dat vonden ze erg mooi werk.

Op de blog van De warme stalvond ik een beschrijving voor een kerstkrans van stof. Die heb ik van de zelfde stof gemaakt als de hartjes in de boom. De meiden vonden het geweldig om hem te vullen. Ik ben vergeten deze op de foto te zetten.


Op kerstavond (toen de kids al op bed lagen) heb ik kerstkransjes in de boom gehangen. Ze waren niet heel duidelijk zichtbaar tussen de rest dus ik was benieuwd wie ze zou opmerken en wanneer. Het was Nadine nadat ze de volgende ochtend een kwartier beneden was. Je had dat gezicht moeten zien.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk setje voor het nieuwe nichtje!!echt super.Die knuffels zien er ook zo vrolijk uit.Hopelijk is het probleem opgelost met je locker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je weer leuke dingen gemaakt! superleuk setje voor je kleine nichtje! Echt heel mooi!

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels