zaterdag 6 mei 2017

restjes brood.

Hoi allemaal,

Mijn blog heb ik nu al ongeveer 7 jaar.
Een plek waar ik mijn hobby's een plaats gaf
 De laatste jaren merk ik dat ik dit veel meer op instagram ben gaan doen.
Daarom besloot ik om op een andere manier verder te gaan met dit blog. Want bloggen is nog steeds heel leuk om te doen.


Meer de huis tuin en keuken dingen . En af en toe wat creatieve uitspattingen.
Op fb lees ik veel over sparen en  besparen.  Omdat ons huis nu te koop staat vind ik dat erg interessant.
Erg leuk om tips te lezen van mensen die hier al veel meer van weten.
Fb groepen die ik volg zijn Meer geld minder stress en de blijde budgethoek
Vandaag heb ik iets hiervan in de praktijk gebracht.
Bij ons verdween er nog al eens oud brood in de container. Niemand houdt hier van droge kapjes. Best jammer.
Op Internet vond ik een recept van een broodpudding. Zelf vind ik het meer een broodtaart.
Het was heerlijk. Hieronder het recept:
Nodig
300gr brood in kleine stukjes,
500ml melk
4 eieren
50 gr rozijnen
Zakje Vanillesuiker
Kaneel
175 gr suiker
Beslagkom en bakvorm ( ingevet)

Verwarm de melk met de suiker.
Giet dit over de stukjes brood in de beslagkom. Laat dit een tijd intrekken. Oven voorverwarmen op 200 graden. Daarna met een houten lepel lekker roeren zodat het een klef papje wordt. Eieren klutsen en hier doorheen mengen. De vanillesuiker en kaneel toevoegen  en de rozijnen. Alles goed door elkaar mengen en in de ingevette bakvorm doen.
In de oven zetten en 45 min bakken
Daarna heb je een heerlijke lunch.
We konden er met zn zessen goed van eten. Het was heerlijk.
Fijne dag.


1 opmerking:

  1. Lekker Lize! Ik maakte ook een broodpudding/broodtaart met oud stokbrood dat ik kreeg van de buurvrouw. Overigens; ik heb een luie versie gemaakt, geen melk verhit, niks laten staan; hoppa alles door elkaar...

    BeantwoordenVerwijderen