Persoonlijk vind ik het leuk om het eten zelf zoveel mogelijk klaar te maken. Vandaag maakte ik huzarensalade en bbq spiesjes.
Voor de salade koos ik uit een combinatie van verschillende recepten. En maakte zo mijn eigen recept.
Je hebt nodig 6 grote aardappels (iets kruimig) geschild en in stukjes
bouillonblokje
3 geschrapte worteltjes ( rauw ) in kleine stukjes
3-4 augurken in kleine stukjes
1-2 uien in kleine stukjes
Dikke plak ham in kleine stukjes
1 appel licht zuur in kleine stukjes
4 el yogonaise
4 el yoghurt
4 el (kruiden)azijn
Zout, peper, kerriepoeder en paprikpoeder naar smaak.
Kook de stukjes aardappels in water met een bouillonblokje gaar. Giet af en laat afkoelen.
Meng aardappels, worteltjes, augurk, appel ham en ui door elkaar.
Meng yogonaise, yoghurt, azijn door elkaar en roer dit door het aardappelmengsel.
Voeg zout, peper, kerriepoeder en paprikpoeder naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
Zet het in de koelkast .
Maak de salade op zoals je gewend bent.
Het lekkerst is de salade als
je hem een dag van tevoren klaar maakt. Dan zijn de smaken beter door elkaar.
De spiertjes maakte ik zo:
Je hebt nodig
Stukjes vlees,
Dit kan zijn speklapjes kip of varkensfiletlapjes.
Marineer de stukjes zoals je lekker vindt
Stukjes ananas (blik)
Ui in partjes gesneden
Paprika
Bbq stokjes
Prik om en om op de stokjes de vlees, paprika, ananas, ui
Herhaal dit nog 1 of 2 keer.
Klaar zijn je stokjes.
Voor nog geen 2 euro maak je zo 6 - 10 spiesjes
Kom daar maar eens om in de supermarkt daar zijn ze al gauw 3 euro voor 3 of 4 spiesjes.
Lekker op de BBQ.
Hoe ik de saté saus maak lees je in eeneen eerder bericht
De salade lijkt mij heerlijk, die ga ik komende zomer zeker eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenHartelijke groet, Marijke