Verhuizing achter de rug
Het normale leven is weer begonnen. Kinderen zijn weer naar school.Hier in huis zijn de meeste dozen uitgepakt. Nu kan ik zelf ook weer beginnen alles op een rijtje te krijgen.
Wat ben ik moe! Na die drukke verhuisperiode. Het is ook erg snel gegaan, allemaal.
Eind mei hoorden we dat er belangstelling was voor ons huis, tegelijkertijd kwam ons huidige huis op funda. Bieden, terugbieden (ver)koopaktes ondertekenen. Alles moest geregeld worden van hypotheek, gaslicht en scholen en nog veel meer .
Dank zij de medewerkers van Financieel Gezond hadden we binnen 3 weken het hele hypotheek gebeuren geregeld. En ook de verzekering is via hen goed onder gebracht. 11 augustus kregen we de sleutel. En 2 weken later stond alles in ons nieuwe huis.
Luxe kamperen
Back to normal
Nu is het weer tijd voor normale maaltijden. Als bloemkool in de aanbieding is kopen we dat graag. Heerlijk. Soms is er dan ook nog een deel over van de gekookte bloemkool. Dit gebruik ik dan om bloemkoolsoep van te maken. Heel simpel zonder pakjes en zakjes.Het recept
Je hebt nodig:
Een rest gekookte bloemkool
Een aardappel (rauw)
1 of 2 uien
Kerriepoeder
3 Bouillonblokjes (1 is voldoende voor 500ml water)
1,5 liter water
Beetje margarine of olie
Eventueel hamblokjes of gebakken spekreepjes.
Koekenpan, pan voor de soep en staafmixer
Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze in de koekenpan strooi de kerrie poeder er overheen.
Breng 1,5 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op.
Schil en snij de aardappel in stukjes en voeg dit samen met de bloemkool en de ui
toe aan het water.
Even laten koken en dan met de staafmixer pureren totdat alle stukjes weg zijn.
Eventueel de hamblokjes of spekreepjes toevoegen.
En je soep is klaar.
Wennen
Voor de rest is het allemaal nog enorm wennen. Koken duurt veel langer omdat ik nog regelmatig misgrijp. Er zit nog geen automatisme in. Dat vind ik best lastig om te accepteren. Maar heeft zijn tijd nodig. Ik merk dat ik zelf heel snel weer wil dat alles 'normaal' gaat.
No Nonsense spend challenge
Ook wat deze challenge betreft heb ik de lat voor mij iets te hoog gelegd. Ik moet nog zo wennen aan de nieuwe winkels (van Lidl en Jumbo naar Albert Heijn en Aldi ) waar ligt alles? Wat is goed en goedkoop? Een kwestie van uitproberen en dat heeft zn tijd nodig. Ik ben het meest gelukkig in een winkel als ik weet wat ik hebben moet en waar dat staat. Als ik een vaste route heb kan ik het best de koopjes die wel leuk zijn maar niet echt nodig,laten liggen
We hebben nu gelukkig wel een grote vriezer (kist) dus ben ik begonnen met het aanleggen van een voorraad. Koken voor meerdere maaltijden tegelijk. Maar er dan achterkomen dat je diepvriesdozen op zijn 😅.
Ach we doen ons best. Alles op zijn tijd.
Hergebruik doe ik nog steeds.
Vandaag haalde ik mijn naaimachine te voorschijn en kortte onze gordijnen in. Nu hangen ze weer netjes☺
Hergebruik doe ik nog steeds.
Vandaag haalde ik mijn naaimachine te voorschijn en kortte onze gordijnen in. Nu hangen ze weer netjes☺
Er gaat vast wel weer meer genaaid worden. Nu komt er weer tijd en ruimte voor.
Goed dat de verkoop, koop en verhuizing zo goed zijn verlopen. Kamperen in eigen (nog niet vertrouwde) huis is weer eens iets anders. De komende maanden raak je meer en meer vertrouwd in het nieuwe huis en gaan jullie vast jullie eigen draai weer vinden.
BeantwoordenVerwijderenGoed idee om het restant bloemkool om te toveren tot een lekkere soep. Ik maal of rasp de bloemkool ook wel eens tot de grootte van rijstkorrels. Dan kun je er nasi zonder rijst van maken. Ook heerlijk.
Groetjes, Margaret