Wat zijn er veel bramen dit jaar. Ook in onze tuin groeien ze volop. Lekker dik zijn ze ook. Ik heb er al een paar kilo geplukt dit jaar. Vandaag ook weer wat.
Zoon en ik zijn gek op bramensap. Hier maken we dan ranja van of we doen het door de yoghurt. Heerlijk.
Dit was de oogst van vandaag. Niet heel veel meer.De meeste bramen waren al wel geplukt. Ik heb al een paar kilo bramen geplukt en verwerkt.
Toch is het nog genoeg voor een potje bramensiroop. Hier volgt het recept.
Je hebt nodig:
400 gr bramen
200 gram suiker
Zet de bramen eerst een uurtje in in ruim water met wat zout. Eventuele beestjes gaan dan dood.
Spoel de bramen goed schoon met koud water
Doe ze in een pan met de suiker.
Breng het aan de kook. Laat een paar minuten goed doorpruttelen.
Giet het mengsel daarna in een zeef die je boven een kom houdt.
Laat het mengsel goed uitlekken. Roer het met de lepel in de zeef zodat je al het sap opvangt.
Wanneer de siroop afgekoeld is kun je het verdunnen als ranja zoals je het zelf lekker vindt.
Ook door yoghurt is het erg lekker.
Wat een prachtige kleur heeft het!
BeantwoordenVerwijderenJa, dat vond ik ook. En het smaakt ook heerlijk. Echt een aanrader.
Verwijderen