Jaren geleden kregen wij in Canada van een nichtje cinnamonbuns. Kaneelbroodjes. Die vond ik zo lekker dat ik nog regelmatig iets dergelijks maak. Soms kleine kaneelbroodjes maar soms ook wat groters, en dat kan prima met hetzelfde recept.
Dit recept is genoeg voor 2 kaneelvlechtbroden
Eerst maak ik een wit brooddeeg in de broodbakmachine
Hiervoor heb je nodig
7 gr droge gist, 500 gr bloem, 300ml water een scheutje plantaardige olie en +- 7 gr zout.
In deze volgorde doe je dat in de broodbakmachine zodat het zout en de gist niet direct met elkaar in aanraking komen.
De broodbakmachine stel je in op de stand deeg maken en je kunt nu ongeveer 1.5 uur iets anders gaan doen.
Voor de kaneel vulling gebruik je
90 gr gesmolten boter, 125 gr bruine basterdsuiker en een eetlepel kaneel
Dit roer je door elkaar
Haal het deeg uit de broodbakmachine en verdeel het in 6 gelijke bollen waar je lange strengen van maakt.
Deze strengen bestrijk je met het kaneelsuikermengsel. Ik bestrijk ze eerst een rol ze dan om zodat ze rondom onder het mengsel zitten
Dan vlecht je 2 broden van elk 3 strengen
Het kaneel suiker mengsel dat nog naast de vlechten licht strijk je hierna nog over de vlecht.
Leg het onder een schone theedoek op een plek waar het nog een uur kan rijzen. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 190 graden en bak de broden in 20 minuten
Wat een verschil hè?Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten