Yes het is zover! We kunnen eten uit de tuin. Vorige week mocht onze jongste van 10 eten klaarmaken. Ik was niet thuis en er was geen sla in de koelkast. Ze plukte sla uit de tuin en maakte een heerlijke salade.
Dit was wat er over was toen ik thuiskwam. Heb het de volgende dag lekker bij de lunch op een paar crackers gegeten met roomkaas, wat extra rucola en paprika.Vandaag heb ik de bietjes uitgedund. De kleine bietjes heb ik er tussen uitgetrokken en ingemaakt in zoetzuur. Hoe?
Je hebt nodig een gesteriliseerde glazen jampot met metalen deksel
Bietjes, ui, stukje gember, 150 ml water, 150 ml azijn, 150 gr suiker.
Draai het loof van de bietjes en leg het opzij.(Niet weggooien!)
Was de bietjes en snij ze een mandoline oid in heel dunne plakjes. Raspen kan ook.
Fruit een uitje en een klein stukje gember. Doe dit met de bietenstukjes ineen een snuf zout in de glazen pot.
Kook 250 ml water met 250 ml azijn en 250 gr suiker.
Doe dit bij de bietjes in de pot. De bietjes moeten er onder staan. Draai het deksel erop en zet de kop op de kop zodat het vacuum trekt.
Nu een paar dagen wegzetten en je hebt bietjes in zoetzuur gemaakt.
Het loof heb ik op een vaas gezet. Dat eten we later deze week als roerbak door de pasta.
Lekker zeg! Wij hebben nog niet onze tuin kunnen eten, maar wel van onze kersenboom. Daar moeten we snel mee zijn, anders eten de vogels de kersen al op.
BeantwoordenVerwijderen