vrijdag 16 juni 2017

tuin geluk

Heerlijk al die bloemen in de tuin. Ook erg leuk om wat van in huis te halen.  
Glazen potjes en flesjes heb ik altijd wel staan. Een paar takjes Lavendel, lelies en wat klimop groen en je maakt zo een paar leuke boeketjes. Zet de boeketjes in verschillende glazen potjes (gewoon van groente) en (koffiemelk) flesjes en de kun je ze mooi groeperen in je huis kleine moeite, kost niets, en ziet er super uit.
Lavendel is ook erg leuk om te gebruiken op een cadeautje.
Neem een paar takjes  bind ze bij elkaar met een mooi stukje touw of lint en knoop dat om een pakje dat je heel simpel in ctaftpapier hebt ingepakt. 
Dit pakketje is voor de handlettering swap op instagram. Zo leuk om iets voor iemand te maken doe je niet kent, maar die er hopelijk wel heel blij mee is. Morgen mogen de pakjes open gemaakt worden. Spannend. Had ik eerst veel verschillende soorten pakpapier
 (Het is zooo leuk ) nu hen ik 1 grote rol craft pakpapier en daar pak ik de cadeautjes mee in. Ook leuk om hier steeds wat anders mee te doen . Zoals dit:

Wat ik met lavendel ook wel eens doe, is wat kleine bloempjes opzuigen in de stofzuiger. Dan komt er tenminste een beetje lekkere geur uit dat ding als je aan het stofzuigen bent. (Geen lavendel? Een beetje waspoeder werkt ook ☺)
Nog meer tuingeluk. Als het mooi weer in vind ik het heerlijk om buiten te lunchen. Meestal neem ik ook wel iets uit de tuin bij de lunch. Wat bieslook, basilicum (OK die pot staat in de keuken) of rucola. Heerlijk op tomaat (ook dat heb ik wel eens geprobeerd maar die krijg om in deze tuin nooit goed  misschien in de volgende
Aardbeien doen het meestal wel redelijk bij mij. 
13 jaar geleden kocht ik 2 plantjes  die hebben zichzelf doorgestekt. We hebben ze uit ons eerste tuintje meegenomen naar ons huidige plekje en ook in onze volgende tuin zullen onze aardbeienplanten een plekje vinden. 
Ik heb nu al een paar van zulke bakjes eraf gehaald en lekker dat ze zijn 
Wat ook heerlijk is, is om ijsklontjes te maken met een stukje aardbei en wat stukjes van een muntblad.
Heerlijk  om in een glas water te doen.
Tuingeluk. Ik geniet ervan. Jullie dan? 


4 opmerkingen:

 1. Prachtig!! Ja hier ook bezig geweest :)... O.a. m'n doorgeschoten prei en wat andere groenten geoogst, verder lekker veel aardbeien en wat lavendel als wc verfrisser :). Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n tuin. Volgend jaar wil ik weer meer verbouwen. Ik ben benieuwd of we de courgettes nog kunnen oogsten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die ijsklontjes zijn net kunststukjes vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. En ze zijn zo simpel om te maken. Vul een ijsblokvormpje met water en stukjes van een muntblad en dan in de vriezer.

   Verwijderen

opruimen.

Haha wat een rare foto. Dit zijn 2 zijwieltjes voor een 12 inch fietsje. Wij gebruiken ze niet meer. Ze staan op  marktplaats Een goed...

Labels