Wij eten graag vlees. Nu wil ik best wel wat zuiniger leven en minderen met vlees is dan een optie. Maar, met onze vleeseters niet makkelijk. Daarom maak ik de laatste tijd vaker gehakt groentenmixen geroerbakt. 500 gr gehakt Die ik dan in 3 porties verdeel en invries. Na het ontdooien doe ik dan de juiste kruidentuinen erbij en maak de maaltijd af. Zo gebruik ik minder vlees per maaltijd en het is ook makkelijk.
Je moet wel de combi goed instellen en niet zoals ik per ongeluk de oven stand aanzetten terwijl je gehakt in een plastic doosje wil ontdooien. (Weg doosje 😶
Ruim een maand geleden maakte ik een broodpudding dat vonden we allemaal heerlijk. Maar vond het wel zoet. Toen bedacht ik at wat zoet kan ook wel hartig kan met brood.
Ik besloot een combinatie te maken van broodpudding en hartige taart.
Het was zo lekker dat de taart op was voor er een foto gemaakt kon worden.
Hoe maak je het?
5-6 plakjes (oud) brood
800 ml melk
4 eieren
Peper, zout en Italiaanse kruiden.
Eieren kloppen en de melk toevoegen. Peper en zout en Italiaanse kruiden naar smaak toevoegen.
Brood in kleine stukjes scheuren en in een mengvorm doen hier een deel van het melk/ eimengsel aan toevoegen zodat het brood lekker soppig wordt.
Vet nu een ovenschaal in en bedek de boden met het broodmengsel. Druk het aan op de bodem en tegen de randen.
Voor de vulling:
Ik gebruikte 300 gr gekruid gehakt, broccoli, ui, en 2 handjes soepgroente uit een zak die ik in de vriezer heb liggen.
(Eventueel roomkaas met kruiden en paneermeel).
Broccoli ff koken, gehakt rullen en ui en soepgroente mee roerbakken. De broccoli toevoegen.
(Van dit mengsel gebruikte ik ongeveer de helft voor de hartige broodtaart). De rest deed ik in een bakje in de koelkast.
(Half pakje roomkaas met kruiden toevoegen is lekker maar niet noodzakelijk)
Het gehakt/ groentemengsel op de broodmengsel in de ovenschaal doen.
De rest van het melk/ei mengsel toevoegen
Voor een knapperig korstje strooide ik er nog wat paneermeel over maar dat is niet noodzakelijk.
In de oven bakken 40-45 minuten op 200 graden.
Zoals ik zei. De taart was eerder op dan dat ik een foto kon maken ☺
De rest van het gehakt mengsel gebruikte ik gisteren voor de spaghetti. Gezeefde tomaten toevoegen (1 pakje vd L.dl) en een half bouillonblokje en een restje kaas wat niet meer gesneden kan worden met de kaasschaaf.
Het is het laatste stukje van het blok. Nog goed te raspen of in kleine stukjes te snijden. (Dat laatste deed ik).
Spaghetti koken zoals je gewend bent.
Gehakt toevoegen en dan de blokjes kaas. Mmmm heerlijk. 2 maaltijden voor zes personen en maar 300 gram vlees
Al met al hebben deze maaltijden me gekost
Gehakt 2,50 (3 pakjes voor 7,50)
Eieren 0,60
Melk 0,60
Broccoli 0.89
Ui +soepgroente +- 0,20
6 oude plakjes brood 0,25
Half pakje roomkaas 0.30
Spaghetti 0.89
Gezeefde tomaten 0,46
Restje kaas 0.50
Komkommer voor erbij 0,59
Samen 7,18 dat is 3,59 per maaltijd.
Dat waren 2 maaltijden voor zes personen.
Wat inspirerend om te lezen hoe jij creatief consumindert en toch twee smakelijke maaltijden op tafel zet!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor de recepten neer te pennen ...
BeantwoordenVerwijderenLekker eten is zo gezellig hé ...
Fijne woensdag ... lieve groetjes Valerie ♥