In dit bericht kun je lezen over hoe ik yoghurt maakte. Het voordeel van deze zelfgemaakte yoghurt vind ik dat het veel minder zuur is. Daarom is het ook erg goed te verwerken in lekkere dingen zoals een fris zomers tussendoortje.
Mango koop ik niet heel vaak. Deels omdat niet iedereen het bij ons in het gezin het lekker vindt. Terwijl de kinderen, toen ze klein waren, smulden van de mango fruithapjes.
Ik vind het altijd een heel gedoe om de mango te schillen en van zijn vruchtvlees te ontdoen. Vaak schil ik de mango en als de schil er af is snijd ik kleine stukjes eraf. De stukjes van 1,5 mango heb ik in de blender gedaan ( de andere helft stopte dochter in haar lunchbox 😄). Dan voeg je 250 ml yoghurt toe. Dat kan elke naturelyoghurt zijn die je lekker vindt natuurlijk.
Mix het in de blender tot een smoothie. Doe het in een diepvriesdoosje of kleine glazen wekpotjes in de vriezer ( dit laatste is leuk voor 1 persoonsporties) haal om het half uur uit de vriezer om even door te roeren. Tot je ijs goed voelt. Dan kun je het met rust laten tot je het eten wil. Het is max 3 weken houdbaar in de vriezer. Haal een half uur voordat je het wil eten uit de vriezer om wat zachter te laten worden
Je kunt de smoothie natuurlijk ook in ijsvormpjes doen, dan kun je het gewoon in de vriezer laten staan tot je het eet.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten